Armata rusă ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor americane din Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul exerciţiilor militare strategice Zapad-2021 (Vest 21), Forţele Armate Ruse ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor NATO din Polonia.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, o sursă rusă a precizat, sub protecţia anonimatului, că scopul principal al exercițiului Zapad 21 a fost de a simula contraatacuri în cazul unui posibil război pe scară largă cu SUA și aliații săi din NATO. 

Ca parte a manevrelor militare strategice Zapad-2021, două bombardiere ruseşti Tu-22M3 au simulat un atac asupra structurii de comandă militară americană din Polonia, iar mai multe sisteme de artilerie cu capacitate nucleară au efectuat mai multe exerciții de tragere.

Publicaţia noastră a precizat, în data de 12 septembrie, că bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au participat și la activități de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul Federației Ruse, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021. Împreună cu bombardiere de front Su-34 ale Regiunii Militare Vest, acestea au executat un bombardament masiv asupra unor ținte terestre dintr-un poligon de lângă localitatea Smolensk.

Potrivit sursei citate, ca parte a manevrelor militare strategice Zapad-2021, Forţele Armate Ruse au efectuat un exercițiu de antrenament cu variantă îmbunătățită a sistemului sovietic de artilerie grea de 203 mm, numită 2S7M Malka. Acest sistem de artilerie are o rază de acțiune de 47.000 m, dar aceasta poate fi extinsă la 55.500 m – putând trage proiectile 203 mm cu încărcătura nucleară.

 

Informația ar putea fi „aruncată” intenționat de ruși

 

DefenseRomania recomandă cititorilor săi să privească această informaţie cu unele rețineri, deoarece este destul de dificil de verificat dacă astfel de manevre militare au fost derulate, mai ales că observatorii militari ai NATO nu au fost invitaţi să participe – așa cum este prevăzut în Documentul de la Viena (2011), un acord internațional care reglementează desfăşurarea de vizite de observare, vizite de evaluare sau inspecții, în timpul unor exerciţii militare, în scopul consolidării transparenței militare din spațiul European.

O astfel de informaţie poate fi ''aruncată'' intenţionat în spațiul public mediatic şi poate fi parte a războiului informaţional rus, scopul fiind acelea de a prezenta într-o notă pozitivă nivelul de pregătire militară al forţelor armate ruse.

Exerciții strategice ale Forțelor Armate din Federația Rusă și Republica Belarus se desfășoară o dată la doi ani. Vest-2021 reprezintă etapa finală de pregătire a trupelor din cele două state în acest an. Activitățile practice s-au desfășurat în nouă poligoane de pe teritoriul Federației Ruse, cinci poligoane din Republica Belarus și raioane maritime din Marea Baltică.

În total, la exercițiu au participat aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel