Armata României face recrutări în cadrul Forțelor Speciale

Tudor Curtifan / 08 mai 2019 / 12:28

Armata Română face recrutări în cadrul Trupelor Speciale, cea mai puternică şi mai intens pregătită structură din cadrul ei.

Armata caută 40 de militari pentru forţele speciale. Recrutările nu se fac doar din rândul soldaţilor profesionişti, ci şi dintre civili. Probele însă nu sunt uşoare deloc.

Cei admişi vor urma o perioadă de pregătire intensă de 9 luni, după care sunt gata să plece pe front, informează Observator.

Col. Daniel Gavra, Comandantul Școlii de Aplicații a Forțelor pentru Operații Speciale, transmite că probele vor consta în verificarea abilităților. Printre acestea se numără trecerea peste obstacole înalte, teama de înălțime, de apă sau claustrofobie.

Într-un reportaj difuzat de Antena 1, ofiţerii din cadrul Forțelor Speciale prezintă cum se antrenează în fiecare zi pentru cele mai dificile situaţii de pe front. La unele antrenamente ei trebuie să cucerească o ţintă pe terenul inamicilor.

Însă în teatrele de operaţii din Afganistan ori de pe Marea Mediterană, supravieţuirea nu se poate simula. Misiunile durează uneori luni de zile iar camarazii devin a doua familie. Antrenamentele sunt intense pentru a se întoarce cu toţii acasă teferi.

"Imaginaţi-vă o misiune iniţial pregătită pentru 12 ore dar care s-a extins la 4 zile. Temperaturile, foarte scăzute din creierii munţilor, ninsoarea abundentă, blocarea unui convoi şi contactul care a blocat ieşirea din ambuscada respectivă. Exersăm până când nu mai greşim. În familie, fraţii, taţii, mamele au opinii diferite. Noi trăim într-un singur sens", spune unul dintre ofițeri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy