Anchetatorii germani suspectează un fost soldat ucrainean implicat în exploziile de la Nord Stream: Acesta ar fi folosit un paşaport românesc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
În centrul unei anchete jurnalistice, la care iau parte mai mult publicaţii germane, există cel puțin o persoană care este investigată pentru implicare în cazul exploziilor de la gazoductul Nord-Stream. Este vorbă despre un presupus soldat ucrainean în vâ
În centrul unei anchete jurnalistice, la care iau parte mai mult publicaţii germane, există cel puțin o persoană care este investigată pentru implicare în cazul exploziilor de la gazoductul Nord-Stream. Este vorbă despre un presupus soldat ucrainean în vârstă de 26 de ani suspectat că a folosit un pașaport românesc fals.

Autoritățile germane investighează dacă un bărbat ucrainean, cu posibile legături cu fortele armate ucrainene, a fost implicat în sabotajul de anul trecut al gazoductului Nord Stream, au relatat luni mai multe publicatii mass-media germane.

Potrivit posturilor de televiziune germane NDR și WDR, anchetatorii germani au identificat un ucrainean în vârstă de 26 de ani, suspectat că a efectua atacurile asupra gazoductelor care leagă Rusia de Europa.

Se crede că suspectul se numără printre cele șase persoane care au călătorit în septembrie 2022 în orașul Rostock din nordul Germaniei, au închiriat un iaht folosind pașapoarte false și au pus explozibili pe conducta Nord Stream care trece pe sub Marea Baltică.

El a folosit un pașaport românesc fals pe numele de Ștefan M., au declarat pentru presă surse din cadrul poliției germane, sub rezerva anonimatului. Potrivit primelor cercetări, bărbatul ucrainean servise anterior într-o unitate de infanterie a armatei ucrainene și locuia într-un oraș la sud-est de Kiev.

În cooperare cu cotidianul german Süddeutsche Zeitung, cu companiile de servicii publice germane WDR/NDR, cu Frontstory din Polonia și cu ziarul danez Berlingske, ziarul suedez Expressen a analizat cazul și poate dezvălui acum informații necunoscute până acum pe care se concentrează ancheta germană.

Există cel puțin o persoană investigată pentru implicare in acest caz - un soldat ucrainean în vârstă de 26 de ani suspectat că a folosit un pașaport românesc fals.

În barul din holul hotelului de cinci stele Yachthafenresidenz cântă la pian Clair De lune de Debussy. Interiorul este în lemn închis, fotolii din ratan și tablouri în ulei cu rame aurite. Pe alee se află un Bentley și mai multe Porsche.


Totul ar putea fi o operațiune "sub steag fals" pusă în scenă de Rusia

 

Televiziunile publice din Germania au relatat că investigațiile sunt încă în curs de desfășurare, iar procurorii nu exclud că sabotajul ar putea fi o operațiune "sub steag fals" pusă în scenă de Rusia, iar autorii ar fi putut lăsa în urmă dovezi false pentru a da vina pe Ucraina.

Ucraina a negat în mod repetat orice implicare, iar guvernul german a avertizat anterior împotriva "concluziilor pripite" cu privire la exploziile care au avariat gazoductul Nord Stream

Serviciile danez de informaţii a susținut luna trecută că deţin dovezi că mai multe nave rusești au fost în zona gazoductului Nord Stream cu câteva zile înainte de explozie. Anterior, Rusia a solicitat o anchetă internațională condusă de ONU cu privire la sabotaj, dar cererea nu a fost susținută de Consiliul de Securitate.

 

Serviciile secrete rusești răspândeasc un raport fals privind "rolul" Ucrainei în exploziile de la Nord Stream?

 

Rusia continuă să răspândească valul de acuzații false care acuză Ucraina de aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică. În fruntea acestui nou scandal mediatic se află jurnaliștii de investigație "independenți" și "imparțiali" de la Süddeutsche Zeitung.

Cel mai notabil lucru este faptul că publicația nu reușește să ofere nicio bază materială de dovezi, fiind angajată în principal în deliberări sofisticate, de cele mai multe ori la nivelul unor afirmații neverosimile, susţin anchetatorii de la blog-ul Medium, făcând o paralelă cu valul de informaţii false care au circulat la scurt timp după doborârea zborului MH17 de către separatiştii pro-ruşi.

Unul dintre cei mai importanți "investigatori" străini ai tragediei MH17 a fost pseudo-jurnalistul olandez Max van der Werff, care pur și simplu a alimentat consumatorii săi de informații occidentale cu povești false rusești referitoare la tragedie, toate acestea aruncând direct vina pe Ucraina.

Nu este nimic nou în faptul că agențiile de informații rusești exploatează mass-media, platformele de informare sau anumite persoane din Occident pentru a-și lansa minciunile către publicul internațional. Din nefericire, există o rețea destul de extinsă de agenți de influență ai Kremlinului în întreaga lume. Dar cum rămâne cu Süddeutsche Zeitung?

În 2021, Süddeutsche Zeitung a publicat un articol despre faptul că Rusia încearcă să se asigure că așa-numitele entități "LPR" și "DPR" din regiunile estice ucrainene Donețk și Luhansk vor adera în cele din urmă la Federația Rusă, în conformitate cu scenariul Crimeei, susținând, de asemenea, că democrațiile occidentale nu au nicio problemă cu astfel de evoluții și, mai mult, este probabil să convingă Ucraina să accepte. Această presupunere scandaloasă era falsă, dar Süddeutsche Zeitung nu părea să ii pese de asta.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel