Al-Jazeera preconizează bătălia pentru Crimeea: Analiza imaginilor din satelit arată că lupta pentru Crimeea va fi una „dificilă și sângeroasă”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via agenția Unian
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via agenția Unian

De mult timp, au loc discuții despre faptul că Forțele Armate ale Ucrainei pregătesc o contraofensivă în zona “operației militare speciale”, dar puțină lume știe dacă aceasta va avea loc sau pe ce parte a frontului va fi desfășurată. Potrivit canalul arab de televiziune prin satelit Al-Jazeera, lovitura principală a contraofensivei ar urma să fie dată în direcția Peninsulei Crimeea.

Analiza unor imagini din satelit realizate de Al-Jazeera arată că trupele ruse au întărit apărarea Crimeii, în așteptarea încercărilor Ucrainei de a redobândi controlul asupra peninsulei.

Experții canalului de televiziune apreciază că aceste structuri de apărare vor face ca eforturile părții ucrainene să fie “dificile și sângeroase”.

Al-Jazeera a informat că, în perioada februarie-martie, granița Crimeii și zonele adiacente au fost transformate într-o barieră fortificată, înainte de contraofensiva așteptată de primăvară a forțelor ucrainene.

În special, a fost construită o rețea extinsă de tranșee și structuri defensive, care trece, în prezent, prin satele învecinate cu Crimeea. De asemenea, în aceeași perioadă, a avut loc și consolidarea și extinderea mai multor baze militare semnificative, potrivit imaginilor din satelit.

După cum a mai relatat postul de televiziune arab, imaginile realizate pe 01 aprilie mai arată faptul că autoritățile din Crimeea au instituit un blocaj maritim în zona portului Sevastopol, unde este dislocată baza principală a Flotei ruse din Marea Neagră.

 

Rusia se teme de un atac asupra Crimeei

 

2. -imagine fara descriere- (crimeea-fortificatii_22725200.jpg)

Comentariul autorului: “Anexată” după unii și “reintegrată” după alții, Peninsula Crimeea reprezintă una dintre cele mai militarizate regiuni aflate sub administrare rusească. Acest lucru este justificat de importanța strategică a zonei, care asigură nu numai controlul Mării Negre și al Mării Azov, dar și proiecția forței în Marea Mediterană.

Faptul că rușii au construit fortificații în nordul peninsulei și în zonele de litoral arată faptul că autoritățile de la Moscova au luat foarte în serios amenințarea, în special ucraineană, la adresa Crimeei, pe care se pregătesc să o apere, “cu toate mijloacele aflate la dispoziție”, după cum declarat recent adjunctul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul președinte și premier Dmitri Medvedev.

Se poate aprecia că, dacă Rusia are o linie roșie în ceea ce privește conflictul cu Ucraina, aceasta este reprezentată de Peninsula Crimeea. Astfel, potrivit insinuărilor ruse, conducerea rusă nu va accepta sub nicio formă pierderea controlului asupra acesteia, urmând să întrebuințeze armele nucleare, nu numai la nivel tactic, dar și strategic, dacă va fi nevoie.

Conștienți de acest lucru, liderii occidentali, inclusiv cei americani, dau dovadă de prudență în ceea ce privește direcționarea mult-așteptatei contraofensive ucrainene către recucerirea peninsulei, așa cum intenționează reprezentanții Ucrainei.

Aducerea conflictului în Crimeea, poate avea consecințe imprevizibile, care pot însemna nu numai declanșarea unui al treilea război mondial, dar și folosirea arsenalului nuclear al Federației Ruse, care poate produce mari catastrofe pentru omenire.   

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel