Acord de cooperare între industriile de apărare din România și Ucraina. Transfer tehnologic, proiectare și fabricație, printre obiective

Fabrică de armament, sursă foto: Romarm
Fabrică de armament, sursă foto: Romarm

Industria de apărare din România, prin PATROMIL, a semnat un acord de cooperare industrială în domeniul apărării cu Asociația Industria Ucraineană de Apărare și Securitate, omologul ucrainean al PATROMIL. 

Acordul are ca scop îmbunătățirea cooperării între cele două industrii. Partea ucraineană recunoaște PATROMIL ca reprezentant al întregii industrii de apărare din România și viceversa.

Implementarea acordului se va face printr-o organizație mixtă o Comisie Consultativă care va fi formată din reprezentanți ai industriilor de apărare din România și Ucraina. Comisia va stabili propuneri de colaborare, care vor fi transmise către organele guvernamentale din cele două state. Președinția comisiei va fi asigurată de doi co-președinți, unul din fiecare țară.

Principalele obiective ale Acordului includ colaborarea în următoarele domenii:

a) schimb de informații;

b) cercetare și dezvoltare științifică;

c) proiecte tehnologice;

d) proiectare, dezvoltare și fabricație;

e) transfer tehnologic;

f)  evenimente în domeniul apărării comune;

g) utilizarea în comun a echipamentelor de testare;

h) extinderea aprovizionărilor reciproce;

i) marketing către terți și drepturi de proprietate intelectuală;

 

Acordul de cooperare între industria de apărare din România și cea din Ucraina nu implică licențe militare

 

Potrivit Acordului dintre cele două industrii, cele două părți „pot face schimb de date tehnice și informații care pot fi necesare pentru îndeplinirea scopurilor prezentului memorandum”.

„În cazul în care astfel de informații tehnice și de altă natură sunt catalogate de una din părți ca fiind proprietate confidențială, ele vor fi etichetate ca atare.

Utilizarea acestor date și informații va fi limitată la scopurile prezentului Memorandum. Orice schimb de date sau informații nu va acorda sau implica nicio licență sau drepturi mai largi. Orice drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv informații, date, know-how, brevete, cereri de brevet și secrete comerciale, care sunt deținute, dezvoltate sau dobândite de o parte, vor rămâne exclusiv în proprietatea respectivei părți”, se arată în Acordul dintre PATROMIL și industria de apărare din Ucraina.

Potrivit Memorandumului, cele două părți nu vor transmite informațiile pe care le vor schimba către nicio altă persoană străină sau alt stat, ori companie fără acordul expres al celeilalte părți.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel