US Army Reserve vrea să cumpere trei variante de pistol Glock

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army Reserve a postat un anunț pe Federal Business Opportunities conform căruia vrea să achiziționeze pistoale Glock, în trei variante, tocuri și piese de schimb asociate, transmite defence blog.

Army Contracting Command din New Jersey în numele Combat Capabilities Development Command și al United States Special Operations Command (USSOCOM) a anunțat că se caută furnizori pentru pistoalele GLOCK -17, GLOCK-19 și GLOCK -26.

Sistemele solicitate trebuie să includă generațiile Gen3, Gen4 și Gen5 pentru modelele enumerate, precum și MOS (Modular Optic System), unde sunt disponibile. Configurațiile opționale includ sisteme de ochie pe timp de noapte și dispozitive de armortizare a zgomutului și de ascundere a flăcării. Tocurile pentru armă cerute sunt atât pentru purtarea armei la vedere cât și ascunse.

G17, G19 și G26 sunt pistoale ușoare, echipate cu sistemul „Safe Action”, un sistem de siguranță complet automat, format din trei siguranțe mecanice pasive, care funcționează independent și care se deconectează secvențial atunci când este apăsat trăgaciul.

Pistolul este proiectat și produs de producătorul austriac Glock Ges.m.b.H. Acestea sunt semiautomate, fabricate din polimeri și au recul mic.

În ciuda reticienței inițiale din partea pieței de a accepta o „armă de plastic” percepută așa atât datorită durabilității necunoscute, cât și a problemelor de fiabilitate, precum și temerilor că fabricarea acestuia din polimer ar putea ocoli detectoarele de metale în aeroporturi, pistolele Glock au devenit linia cea mai profitabilă a companiei. Acest tip de armă este folosit în 48 de țări de forțe armate naționale, agenții de securitate și forțe de poliție.

Vezi și: Viceamiralul Charles Richard este noul comandant al US Strategic Command

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel