Tehnicienii români din programul F-16, lăudați de șeful Grupul 31 de Mentenanță al U.S. Air Force: Modul în care lucrează România e diferit

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul 31 de Mentenanță al Forțelor Aeriene ale SUA a venit în România pentru a instrui mai mulţi tehnicieni români din cadrul Forțelor Aeriene Române, ca parte a programului F-16 Fighting Falcon. Sergentul-major Brian Johnston, șeful Grupul 31 de Mentenanță al U.S. Air Force a venit în România alături de o echipă de cinci aviatori americani (n.r tehnicieni), la Baza 86 Aeriană Borcea, pentru a instrui mai mulţi tehnicieni români în ceea priveşte lucrările de mentenanţă şi întreţinere pentru avioanele F-16.

Timp de două săptămâni, echipa lui Johnston i-a învățat pe membrii forțelor aeriene române despre mentenanţa avioanelor F-16. Potrivit publicaţiei Military Leak, Johnston a spus că, la rândul său, și el a avut ce învăţa de la aviatorii români, dobândind noi cunoștințe.

"Să lucrez cu echipa României a fost o experiență minunată. Ei nu fac lucrurile în același mod ca noi, așa că a fost foarte interesant să vedem modul în care ei lucrează. Nu eram familiarizat cu structura lor organizatorică, dar am apreciat atitudinea lor "pot să fac" și simțul dedicării față de misiune. În general, avem multe lucruri în comun, nu suntem cu mult diferiţi", a spus șeful Grupul 31 de Mentenanță al U.S. Air Force.

După ce a colaborat cu Forțele Aeriene Române, echipa lui Johnston s-a întors la Baza Aeriană Aviano, Italia, cu o perspectivă diferită asupra activităţii lor, precizează publicaţia Military Leak

 

România a achiziționat 17 avioane F-16 second hand din Portugalia și urmează să achiziționeze încă 32 de avioane din Norvegia

 

La finalul lunii decembrie 2021, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că a primit aprobarea Parlamentului pentru a iniția procedura de achiziționare a încă două escadrile de F-16, fiind alese F-urile norvegiene. Afacerea este una bună, 354 de milioane de euro pentru 32 de avioane, plus 100 de milioane suport logistic.

Diferența față de F-urile portugheze e că avioanele norvegiene au resursa de zbor mai mică, dar suficientă pentru a le opera în următorii 10 ani, perioada de tranziție către aeronave de generația a V-a. În plus, avioanele F-16 din Norvegia vin în configurație M6.5.2, superioară celor portugheze a căror configurație e M5.2R, dar care urmează să fie modernizate la configurația celor norvegiene.

Cele 17 F-uri din Portugalia au costat România aproximativ 930 de milioane de dolari, dar pachetul include și modernizarea. Nu în ultimul rând avioanele portugheze au fost foarte puțin zburate, fiind aproximativ la jumătatea vieții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel