Ministrul francez de externe a subliniat la TF1 că, după propunerea președintelui american Donald Trump de a acorda un armistițiu de 30 de zile, susținută de Ucraina, numărul atacurilor rusești asupra orașelor ucrainene a crescut de cinci ori.
„Acest lucru nu poate continua, trebuie să se oprească. Pentru a realiza acest lucru, în coordonare cu senatorii americani, Europa se pregătește să introducă, pe baza propunerilor franceze, cele mai dure sancțiuni pe care le-am introdus în ultimii trei ani. Acestea vor epuiza direct resursele care îi permit lui Vladimir Putin să-și continue războiul”, a spus el.
El a adăugat că sancțiunile nu vor afecta doar sectorul energetic sau veniturile din exporturile de petrol, ci și actorii financiari din Rusia și din străinătate.
Acestea sunt persoane juridice și fizice care ajută Kremlinul să ocolească sancțiunile impuse. Acesta este motivul pentru care, potrivit lui Barrot, Vladimir Putin își păstrează capacitatea de a purta război, în ciuda presiunii internaționale crescânde.
„Putin nu mai avansează pe front și se limitează în prezent la bombardarea zonelor rezidențiale cu drone și rachete. Acest lucru duce la numeroase victime în rândul populației civile. Acest lucru trebuie să înceteze”, a subliniat Barrot.
Spătămâna trecută, COREPER - reuniunea ambasadorilor la UE ai statelor membre, nu a rușit să ajungă la un acord privind cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza opoziției venită dinspre Slovacia și Ungaria, potrivit surselor publicației Adevărul European.
Potrivit sursei, Ungaria a urmat exemplul Slovaciei în afirmarea că aprobarea pachetului ar trebui amânată. În același timp, Bratislava, oficială, cere garanții din partea UE după respingerea completă a gazului rusesc începând cu 2028.
Pe 10 iunie, UE a prezentat cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include restricții asupra sectoarelor energetic și bancar ale țării agresoare. În special, propune o interdicție a tranzacțiilor pentru Nord Stream, o reducere a prețului maxim al petrolului de la 60 de dolari la 45 de dolari pe baril și exportul de tehnologii și bunuri cu dublă utilizare.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News