Ucraina va lupta dacă va fi atacată. Agresiunea Rusiei a obligat Ucraina să construiască o Armată mai puternică decât a multor state NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
EXCLUSIV
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Ucraina e supusă în continuare unei presiuni mari din punct de vedere militar din partea Federației Ruse, stat care în 2014 a invadat și anexat ilegal Peninsula Crimeea iar mai apoi a susținut în mod activ războiul din Donbasul ocupat de trupele separatiste pro-ruse.

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, într-un interviu eveniment acordat în exclusivitate DefenseRomania, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern” difuzată în fiecare zi de vineri, a vorbit despre ajutorul pe care comunitatea internațională îl acordă Ucrainei și dezvoltarea forțelor armate ale Kievului.

 

În 8 ani de agresiune rusă Armata Ucrainei s-a întărit considerabil, depășind multe state NATO

 

În contextul în care în acest moment Federația Rusă a comasat pentru 100.000 de militari și tehnică militară grea la granițele Ucrainei, existând riscul major al unei intervenții militare, risc semnalat și de Occident, statele Aliate au efectuat numeroase transporturi de tehnică militară defensivă.

SUA au vândut sisteme Javelin, Estonia a livrat și ea de urgență sisteme Javelin în Ucraina, în timp ce Letonia și Lituania au livrat rachete antiaeriene Stinger. Totodată, Marea Britanie a efectuat transporturi a aproximativ 2.000 de sistemele de rachete antitanc NLAW. Cehia a livrat și ea armament iar azi Polonia și-a oferit și ea sprijinul.

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, amintește în acest sens că în 8 ani de agresiune rusă continuă, Armata Ucrainei s-a dezvoltat foarte mult, depășind multe Armate din cadrul NATO.

„Astăzi am citit un material interesant despre ratingurile armatelor diferitelor țări. Astăzi armata ucraineană se plasează pe locul 22 și aș dori să vă spun că multe alte țări membre NATO, UE sunt mult mai jos în ratingurile menționate în comparație cu Armata ucraineană. Pe parcursul a 8 ani de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei am reușit să construim o Armată bine organizată și puternică. Aș dori să vă spun în acest context, că un rol important aici l-au jucat inclusiv partenerii noștri internaționali, partenerii strategici, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, alte țări din Uniunea Europeană și NATO. Un rol important și consistent l-a avut și bunul nostru vecin – România”, a declarat șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

CITEȘTE ȘI: Militarii ucraineni sunt învățați să folosească sistemele antitanc NLAW (Foto)

 

Ucraina continusă să își întărească Aramta. Kievul va considera încheiată agresiunea Rusiei abia atunci când va prelua din nou controlul asupra Crimeei și Donbasului

 

Acesta a anunțat că Ucraina va continua să întărească capacitățile forțelor armate ale Kievului iar Armata e pregătită pentru îndeplinirea sarcinilor de apărare ale statului.

În prezent continuă implementarea legii privind baza rezistenței naționale, care a intrat în vigoare în data de 1 ianuarie 2022. În conformitate cu acest document, se formează prima linie a forțelor de apărare teritorială pe timp de pace.

„Este deja format Comandamentul Apărării Teritoriale, patru departamente și batalioanele corespunzătoare. În plus, vor fi înființate 25 de brigăzi de apărare teritorială. Aș dori să vă asigur, să asigur și opinia publică, și pe toți partenerii noștri, că astăzi Forțele Armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru îndeplinirea sarcinilor de apărare a statului.

În acest context, suntem în mod special recunoscători Statelor Unite ale Americii pentru eforturile depuse în comun pentru consolidarea coaliției internaționale pentru a descuraja Rusia de la o posibilă agresiune.

Statele Unite au dezvoltat un pachet de sancțiuni foarte dure împotriva Rusiei, care pot fi o lovitură devastatoare pentru economia rusă. În prezent, se lucrează pentru coordonarea acțiunilor dintre Statele Unite și aliații săi europeni.

Aici aș dori să menționez că Statele Unite ale Americii nu sunt unicul stat care sprijină Ucraina în acest sens. Avem evoluții foarte pozitive privind asistența tehnico-militară cu un număr mare de țări. Voi repeta, Marea Britanie, care a oferit tehnică militară și armament Ucrainei, Cehia, Țările Baltice și altele”, a mai precizat Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România.

De subliniat că în cursul acestei zile și Ministrul de Externe al Ucrainei a subliniat că dacă Rusia va recurge la forța militară Ucraina e pregătită să lupte și să se apere. Totodată, Dmitro Kuleba a transmis că Ucraina va considera încheiată agresiunea Federației Ruse abia când Kievul va recupera Crimeea și va avea din nou controlul asupra Donbasului ocupat.

CITEȘTE ȘI: Rusia înțelege doar limbajul forței. Șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România: Putin se oprește doar acolo unde e oprit

Urmăriți în cele ce urmează integral interviul pe care Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, l-a acordat în exclusivitate pentru DefenseRomania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel