Militarii ucraineni sunt învățați să folosească sistemele antitanc NLAW (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Instructori militari britanici au început să ofere cursuri de pregătire militarilor ucraineni care urmează să utilizeze sistemele de rachete antitanc NLAW pe care Marea Britanie le-a oferit Ucrainei cu scopul de a se putea apăra în faţa unei noi invazii militare ruse.

În ultimele două zile, câteva zeci de militari ai forțelor armate ucrainene au participat la cursuri de formare pentru operarea sistemelor de rachete antitanc NLAW, furnizate de guvernul britanic ca parte a asistenței de apărare a forțelor armate ucrainene.

Antrenamentul a început la Academia Națională a Forțelor Terestre Hetman Petro Sahaidachnyi din regiunea Lvov, marți, 25 ianuarie, a anunțat pe Facebook directorul academiei, Pavlo Tkachuk, relatează Ukrinform .

„Am participat personal la prima lecție și am discutat cu instructorii misiunii de instruire a Regatului Unit în Ucraina, Operațiunea ORBITAL, care ne antrenează soldații. M-am familiarizat cu caracteristicile și particularitățile tactice și tehnice ale utilizării acestor arme. Foarte curând, câteva zeci de militari ai forțelor armate ucrainene vor putea folosi eficient aceste sisteme de rachete antitanc și vor putea antrena alți soldați ucraineni, a precizat Tkachuk.

După cum știți, sptamana trecuta au fost livrate sisteme antitanc NLAW din Regatul Unit în Ucraina. Presa britanică a relatat atunci că 2.000 de rachete au fost oferite armatei ucrainene.

NLAW, cunoscută și sub numele de MBT NLAW, este o generație de rachete antitanc cu rază scurtă de acțiune (20 până la 800 de metri), dezvoltat de Saab Bofors Dynamics și Thales Air Defense în colaborare cu Ministerul britanic al Apărării.

În prezent, este utilizat de forțele militare ale Regatului Unit, Finlandei, Luxemburgului și Suediei

NLAW, cunoscut și sub numele de Main Battle Tank and Light Anti-tank Weapon (MBT LAW), este un sistem antitanc, format dintr-un lansator de unică folosință preîncărcat cu o singură rachetă ghidată. Racheta poate fi trasă în două moduri distincte, ''direct attack'' și ''top attack'' - modul în care muniția NLAW este setată să se detoneze deasupra unui tanc unde blindajul este de obicei cea mai slabă .

Sistemul NLAW poate lovi cu uşurinţă un tanc aflat la 800 m distanță și poate străpunge blindaje cu o grosime de peste 500 mm, deoarece utilizatorul trebui să ținta timp de 3-5 secunde ţinta fixată, timp în care sistemele electro-optice calculează traiectoria țintei, raza de acțiune și viteza.

Potrivit informaţiilor furnizate de compania Saab Bofors Dynamics, nu este nevoie ca operatorul unui sistem NLAW să menţină tinta fixa până când racheta îşi loveşte ţinta, chiar și antena mașinii blindate este suficientă - electronica va face totul de la sine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel