Ucraina ar putea pregăti contraofensiva din 2024, așa cum generalul Zalujnîi planificase pentru vara anului 2023

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cotidianul german Welt a publicat un articol în care face dezvaluiri despre contraofensiva planificată de Ucraina pentru 2024 va fi, evident, cea planificată de Valerii Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru vara acestui an.

Welt consideră că, deși contraofensiva ucraineană a ajuns în mod clar într-un "impas", iar Occidentul ezită să o sprijine, există semne că oficialii de la Kiev pregătesc un plan.

După eșecul contraofensivei ucrainene, pesimismul s-a răspândit în societate. Veștile proaste despre lipsa de muniție pentru forțele armate ucrainene, lipsa de soldați, slăbiciunile în aprovizionarea cu sisteme de armament din Occident și scăderea moralului ucrainenilor au alimentat această stare de spirit.

"Mulți oameni uită că majoritatea tancurilor și a vehiculelor blindate de luptă sunt încă acolo și că multe dintre armele promise sunt încă în curs de livrare", susține expertul german în securitate și consultantul politic Nico Lange.

Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru cele 200 de tancuri germane Leopard 1, din care doar aproximativ 30 au ajuns în Ucraina.

În plus, Ucraina are încă acces la peste 95% din toate sistemele de armament furnizate de Occident, deoarece acestea nu au fost încă folosite în contraofensivă. Această estimare se bazează pe estimările Oryx, un site olandez care analizează datele privind furnizarea și pierderea de echipamente militare pe frontul Ucrainene.

 

Zaluznîi nu a fost niciodată în favoarea unei ofensive fără sprijin aerian

 

Welt notează că, în sud, Marina ucraineană menține și extinde un cap de pod în apropiere de Herson, pe malul stâng al râului Nipru, ocupat de ruși. De aici, sunt doar 60 de kilometri până în Crimeea. Acesta a fost un punct slab pentru armata rusă de când Ucraina a forțat Flota rusa din Marea Neagra să se retragă de acolo și a distrus sisteme importante de apărare aeriană și alte instalații militare rusești.

,,Ucraina are încă planuri mari. Acest lucru este evidențiat de lista de arme dorite pe care Ucraina a trimis-o Statelor Unite. Printre acestea se numără elicoptere de atac Black Hawk și Apache, avioane de luptă F-16 și F-18, sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, tancuri Abrams, precum și o serie de drone și muniții. Dar oamenii vorbesc cu adevărat despre F-18", potrivit lui Nico Lange.

Potrivit presei, Zaluznîi nu a fost niciodată în favoarea unei ofensive fără sprijin aerian și a fost de acord cu aceasta doar "din motive politice", dar "marea contraofensivă" care ar fi trebuit să ajungă la Melitopol și Berdiansk a fost în cele din urmă anulată.

Jurnaliștii adaugă că Zaluznîi, prin decizia de a ataca cu unități mici, a salvat viețile soldaților săi, a securizat sistemele de armament din vest și a câștigat timp important.

"Ucraina adună probabil resurse pentru o nouă contraofensivă anul viitor. Unul dintre punctele de plecare ar putea fi un cap de pod în Herson. Cu avioanele de vânătoare, elicopterele de atac și dronele necesare, Ucraina ar putea avea suficient suport pentru a-și susține trupele, mai ales că în regiune nu există aproape nicio fortificație rusă.

Acesta ar fi fost exact tipul de contraofensivă pe care generalul Zaluznîi probabil că l-a avut în minte de la început.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel