Turcia, care susţine Azerbaidjanul în acest conflict, a apreciat o declaraţie a MAE de la Ankara că această încetare a focului este ''ultima şansă'' pentru Armenia ''să se retragă din teritoriile pe care le-a ocupat''. ''Armistiţiul, declarat din motive umanitare pentru schimbul de prizonieri şi a corpurilor neînsufleţite, este un pas important, dar nu poate înlocui o soluţie durabilă'', se arată în aceeaşi declaraţie a Turciei.
Azerbaidjan și Armenia se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Atacurile armene după intrarea în vigoare a încetării focului au primit o ripostă din partea trupelor azere, a declarat Hikmat Hajiyev, consilier de politică externă al preşedintelui azer Ilham Aliyev, adăugând că Azerbaidjanul va continua lupta până la ''eliberarea totală'' a enclavei Nagorno-Karabah.
La rândul său, un purtător de cuvânt al trupelor armene, Şuşan Stepanyan, a declarat că armata azeră a atacat la puţin timp după intrarea în vigoare a armistiţiului şi forţele armene din Nagorno-Karabah au reacţionat prin ''măsuri corespunzătoare''.
Chiar înainte să intre vigoare armistiţiul, convenit în urma unor îndelungi negocieri mediate de Rusia, Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a încercat prin mai multe lovituri aeriene să câştige teren înainte de ora încetării focului, acuzaţii negate de azeri, care la rândul lor au acuzat trupele armene că au desfăşurat bombardamente.