Toplița, depozit descoperit. 800 de grenade, scoase de pirotehniști

Bianca Ştefan |
Data publicării:
muniție
muniție

Aproximativ 800 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial, au fost scoase de pirotehnişti din depozitul descoperit la Topliţa. Operațiunea va fi reluată miercuri dimineața.

Potrivit Agerpres, șeful Centrului Operaţional al ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat luni, în ziua descoperirii depozitului subteran, au fost extrase aproximativ 250 de grenade, iar marţi au fost aduse la suprafaţă alte 550. 

În cursul zilei de marţi, la operaţiune au participat pirotehniştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - USISU Ciolpani şi cei de la ISU Harghita, în vreme ce echipajele din Mureş şi Covasna au fost retrase luni seara. 

La faţa locului s-au mai aflat un container tip Multirisc, din dotarea ISU Harghita, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi mai mulţi jandarmi. 

Misiunea a fost una dificilă, pirotehniştii lucrând în schimburi pentru scoaterea la suprafaţă a elementelor de muniţie. 

La fel ca în ziua de luni, cele 12 persoane evacuate din cinci imobile aflate în apropiere se pot întoarce în timpul nopţii în locuinţele lor, specialiştii de la ISU garantând că nu se află în pericol. 

Jandarmii şi poliţiştii vor păzi în timpul nopţii atât groapa unde a fost descoperit depozitul cât şi cele aproximativ 800 de grenade extrase, operaţiunea urmând să fie reluată miercuri dimineaţă, anunță Agerpres.

Depozitul de muniţie a fost descoperit la o adâncime de aproximativ patru metri de muncitorii care efectuau lucrări de excavaţie pentru extinderea reţelei de canalizare. 

Aceasta este cea mai mare acţiune pirotehnică din Harghita din ultimii 20 ani, în judeţ fiind găsite frecvent elemente de muniţie, dar nu într-un număr atât de mare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel