Tiraspolul a sărbătorit aniversarea prezenței trupelor ruse (GOTR)

S.I. Catalin / 10 iul 2019 / 15:12

Regimul separatist de la Tiraspol a sărbătorit, ieri, aniversarea a 24 de ani de aflare a militarilor din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) pe teritoriul Republicii Moldova.

 
 

Potrivit presei locale, comandatul GOTR, Dmitri Zelenkov, a declarat că trupele ruse reprezintă „simbolul păcii” în regiune și este garantează faptul că „republica se află sub protecția sigură a Rusiei”. „Noi, luptătorii marii Rusii, afirmăm cu toată responsabilitatea c-o să facem tot posibilul ca să păstrăm pacea pe acest pământ”, a spus Zelenkov. 

La rândul său, liderul regimului separatist, Vadim Krasnoselski, a declarat că prezența soldatului rus are o strânză legătură cu „istoria Tiraspolului și a Transnistriei”. „Soldatul sovietic și cel din Rusia modernă asigură pacea aici de la sfârșitul secolului XVIII”, a subliniat Krasnoselski. 

Familii cu copii au participat la evenimentele organizate în stânga Nistrului cu această ocazie, cum ar fi expoziții de armament și demonstrații de forță ale militarilor ruși. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy