SUA și Maldive au stabilit planul de cooperare privind apărarea și securitatea pentru 2021

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA și Ministerul Apărării din Maldive au organizat, pe 5 ianuarie, la Male, Maldive, o întrunire privind apărarea și securitatea. Anthony Tata, îndeplinind atribuțiile de subsecretar de apărare pentru politici, a co-prezidat reuniunea alături de Ministrul de Apărare din Maldive, Mariya Didi.

În cadrul discuțiilor cele două părți au convenit asupra unor pași concreți pentru operaționalizarea cadrului de relații de securitate și apărare, semnat în septembrie 2020, cu accent pe patru domenii: exerciții, logistică, schimb de informații și educație militară profesională. Ambele părți și-au reafirmat angajamentul comun față de o regiune Indo-Pacific liberă și deschisă și au convenit asupra activităților din 2021 care vor promova priorități comune, cum ar fi securitatea maritimă, lupta împotriva terorismului, asistența umanitară și ajutorarea în urma dezastrelor, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel