Soluţionarea conflictului din Transnistria. Dodon dă vina pe actuala configurare politică: Nu oferă oportunități vaste pentru un dialog

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu diplomatul austriac, Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de lucru la Chisinau, căruia i-a declarat că actuala configurație politică nu oferă oportunități pentru rezolvarea diferendului transnistrean. 

Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă din țara noastră și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean. Am atras atenția domnului Mayr-Harting asupra faptului că actuala configurare politică din țară nu oferă oportunități vaste pentru un dialog direct privind problema  transnistreană, potrivit Deschide.md.

Cu toate acestea, a fost menționată importanța identificării unui consens larg cu forțele politice importante din țară, dar și cu partenerii politici externi importanți ai Moldovei”, se arată într-un comunicat al lui Dodon.

În cadrul întâlnirii, Dodon a subliniat faptul că în programul politic actualizat, care va fi publicat în curând, Partidul Socialiștilor va indica asupra necesității de obținere a unei reglementări politice stabile a conflictului transnistrean, întrucât socialiștii ar considera că reintegrarea țării este una dintre sarcinile primordiale.

 

Maia Sandu: este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline 

 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 26 ianuarie o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, potrivit News Maker.md.

Potrivit unui comunicat de presă emis de administrația prezidențială, discuția s-a focusat pe mai multe subiecte de actualitate legate de politica internă din Republica Moldova și, în mod special, pe evoluțiile în dosarul transnistrean.

„Am reiterat, odată în plus, determinarea noastră de a găsi căi exclusiv pașnice pentru apropierea celor două maluri și am menționat că, pentru noi, locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a declarat șefa statului.

În context, președintele Maia Sandu a menționat că, pentru a da un nou impuls proceselor interne, inclusiv cu referire la regiunea transnistreană, este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel