Sistemele americane NASAMS nu au ratat nicio rachetă rusească în Ucraina. SUA anunță o rată de interceptare de 100%

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence

Sistemele antiaeriene americane NASAMS pe care le utilizează ucrainenii nu au ratat nicio interceptare a rachetelor lansate de ocupantul rus.

Anunțul a fost făcut chiar de Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, citat de Reuters. Astfel, sistemele de apărare antiaeriană NASAMS au o rată de interceptare de 100% în Ucraina.

Șeful Pentagonului a precizat că racheta care a lovit Polonia a fost cel mai probabil dintr-un sistem antiaerian ucrainean.

Austin nu a precizat un sistem anume, dar cel mai probabil a fost vorba de un S-300 al Forțelor Armate Ucrainene.

Înaltul oficial american a mai declarat în cadrul unei conferințe de presă că SUA vor colabora cu Polonia în această anchetă.

 

Epopeea NASAMS. SUA au livrat Ucrainei sisteme moderne de apărare antiaeriană

 

2. NASAMS - s... (sistem-nasams_86952000.jpg)NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence. Sursa foto: Raytheon Technologies

La începutul acestei luni Ucraina a primit din partea SUA primul sistem antiaerian modern de tip NASAMS. Informația a fost confirmată la vremea respectivă oficial de Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev.

Anunțul oficial privind livrarea a venit după mai multe zile de speculații în care s-a crezut că sistemele au ajuns în Ucraina. Confuzia a apărut după ce directorul gigantului Raytheon a declarat, înainte de confirmarea Pentagonului, că au fost livrate cele două sisteme, informația fiind preluată de presă.

Amintim că la începutul acestei săptămâni Rusia a lansat circa 100 de rachete asupra Ucrainei marţi, lovind mai multe infrastructuri energetice esenţiale în diferite regiuni. A fost cel mai mare atac asupra Ucrainei, de la începutul invaziei brutale și neprovocate din 24 februarie 2024.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Ca urmare a agresiunii ruse, o rachetă a unui sistem de apărare antiaerian ucrainean a ratat interceptarea, lovind Polonia, într-o localitate aflată la 10 kilometri de granița ucraineană. Din păcate două persoane și-au pierdut viața.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a anunţat ieri că Ucraina lucrează împreună cu aliaţii săi la un sistem de apărare antiaeriană ''integrat şi stratificat'' care să-i protejeze spaţiul aerian. Decizia vine ca urmare a atacului cu rachete efectuat marţi de Rusia. 

Anterior, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a confirmat că, după atacul masiv al Rusiei, una dintre principalele priorităţi ale Alianţei va fi să furnizeze Kievului mai multe sisteme antiaeriene.

CITEȘTE ȘI: Primele tancuri franceze Leclerc au ajuns în România pentru a întări Flancul Estic al NATO (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel