Primele tancuri franceze Leclerc au ajuns în România pentru a întări Flancul Estic al NATO (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ca parte a operațiunii Aigle prin care Franța și-a asumat rolul de națiune cadru a grupului de luptă NATO constituit în România, primele tancuri franceze au ajuns deja în ţara noastră. Pe contul de Twitter ''French Armed Forces în Romania'' - pagina oficială a forţelor armate franceze care sunt staţionate la Cincu - au fost publicate mai multe imagini cu tancuri Leclerc încărcate pe vagoane de tip platformă. Imaginile sunt însoţit şi de un scurt mesaj în care se precizează că tancurile Leclerc se aflau în gara Voila.

Primul convoi cu tehnică militară franceză constând în transportoare blindate de tip VBCI, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu, a ajuns, pe 23 octombrie, în România.

DefenseRomania a scris săptămâna trecută ca Armata Franței a început la bază militară din Mourmelon-le-Grand procesul de încărcare a trenurilor care vor transporta 13 tancuri Leclerc în România.

 

Tancurile vor ajunge la Cincu, pentru a întări Flancul Estic al NATO

 

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel