Epopeea NASAMS s-a terminat. Ucraina a anunțat oficial că a primit primul sistem american modern NASAMS

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem NASAMS
Sistem NASAMS

Ucraina a anunţat luni că a primit din partea SUA primul sistem antiaerian modern de tip NASAMS. Informația a fost confirmată oficial de Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev.

Acesta a anunțat că și Spania și Norvegia au trimis noi sisteme de apărare antiaeriană, potrivit Agerpres, care citează AFP. Kievul susține că ajutorul militar e menit să contracareze bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene. 

"Sistemul de apărare aeriană NASAMS şi sistemul antiaerian Aspide spaniol au ajuns în Ucraina! Aceste arme vor întări considerabil armata ucraineană şi vor face cerul nostru mai sigur", a anunţat pe Twitter ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

"Vom continua să doborâm duşmanii care ne atacă. Mulţumim partenerilor noştri: Norvegia, Spania şi SUA", a adăugat el.

Ucraina cere de mai multe săptămâni aliaţilor săi livrări de sisteme moderne şi de apărare antiaeriană, în condiţiile în care Moscova şi-a înmulţit loviturile asupra infrastructurilor ucrainene de electricitate şi de apă, provocând tăieri masive de curent odată cu apropierea iernii.

Alte ţări, printre care Germania sau Franţa, au furnizat deja sisteme antiaeriene Kievului.

 

Epopeea NASAMS

 

La finalul lunii trecute secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat într-o conferință de presă că sistemele de apărare antiaeriană NASAMS nu au fost încă livrate către Armata ucraineană.

Confuzia a apărut după ce directorul gigantului Raytheon a declarat că au fost livrate cele două sisteme, informația fiind preluată de presă.

”Am livrat deja două sisteme NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) către guvern, în urmă cu două săptămâni. Sunt poziționate în Ucraina (25 octombrie n.r.)”, spunea la vremea respectivă CEO-ul Raytheon.

Azi, Ucraina a anunțat oficial că a primit primul sistem NASAMS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel