Sistemele antiaeriene IRIS-T interceptează cu succes rachetele ruseşti. Industria germana de apărare trebuie să menţină un ritm constant al livrărilor de rachete interceptoare către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În luna octombrie a acestui an, Berlinul a trimis la Kiev unul dintre cele patru sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T. Sistemul este necesar apărării ucrainene ca răspuns la atacurile masive cu rachete rusești din ultimele săptămâni. Reamintim că Rusia a atacat instalații cheie ale infrastructurii energetice din Ucraina, lăsând o mare parte a populației locale fără electricitate.

Sistemul IRIS-T se descurcă de minune în Ucraina. Asta susțin oficialii militari ucraineni. Au existat chiar materiale video care arată interceptarea și doborârea rachetelor rusești Kalibr cu ajutorul unor rachete interceptoare trase din sistemul IRIS-T.

Cu toate acestea, Ucraina este pe cale să se confrunte cu o problemă așteptată, potrivit unui oficiali ucraineni de rang înalt. Purtătorul de cuvânt al comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a anunțat că ar fi bine ca Ucraina să aibă mai multă muniție pentru sistemul IRIS-T. Declarația lui Ignat nu a răspuns întrebării dacă Ucraina se confruntă în prezent cu un deficit de rachete interceptoare pentru sistemul IRIS-T. Dar declarația este, probabil, un semnal că un astfel de deficit se va produce mai devreme sau mai târziu.

Astfel de îndoieli s-au intensificat după ce a devenit clar că producătorul rachetelor IRIS-T, compania germană Diehl Defense, este conștienta de această problemă și lucrează "pentru a o rezolva". Compania germană se află în prezent în proces de "planificare și implementare" a livrării de rachete suplimentare pentru Ucraina. Informația este oficială și a fost publicată pe site-ul guvernului german.

Nevoia de rachete pentru sistemul IRIS-T oferit Ucraina este de două ori mai mare. Pe lângă atacurile săptămânale cu rachete rusești, cercurile politice aduc în prezent argumente pentru ca SUA să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Funcționarea continuă a IRIS-T în timpul atacurilor rusești poate fi motivul pentru care balanța a înclinat mai repede în favoarea Ucrainei. Dar acesta este singurul motiv. Diehl Defense susține că sistemul IRIS-T funcționează perfect în combinație și cu sistemul american Patriot, întrucât acesta din urmă poate intercepta amenințări la o altitudine mai mare.

Cu toate acestea, un deficit de rachete, care oficial nu există, dar se presupune că va fi destul de probabil în curând, deschide o altă problemă. Dacă guvernul german, aparent întârziat cu "planificarea și implementarea" rachetelor IRIS-T pentru Ucraina, va putea rezolva o altă problemă iminentă - piesele de schimb.

S-a constatat că Ucraina foloseşte obuzierele autopropulsate PzH 2000, oferite de Germania, la capacitate maximă. DefenseRomania a scris că Ucraina are probleme în utilizarea obuzierelor germane PzH 2000, tocmai din cauza lipsei de piese de schimb. Astfel, utilizarea la capacitatea maximă a IRIS-T ar putea aduce acelaşi set de probleme pentru armata ucraineană.

Dar nu doar sistemele de artilerie furnizate de Germania se confruntă cu aceste probleme. Fiecare obuzier autopropulsat sau tractat livrat de partenerii occidentali trece prin acest proces complex de mentenanţa. Problemele sunt într-adevăr multe și sunt cauzate de sarcina intensă la care sunt spuse toate aceste sisteme de artilerie. Cu toate acestea, Ucraina, cu ajutorul țărilor partenere, a reușit până acum să rezolve aceste probleme pentru a putea continua contraofensiva militară împotriva forţelor ruse de ocupaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel