Serviciul militar ucrainean de informaţii, despre impactul sancțiunilor economice asupra Rusiei: Armata rusă are un deficit de rachete balistice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate

În prezent, rușii au un deficit de rachete balistice Iskander, stocurile de Kalibr se epuizează, iar numărul de rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 este în scădere. În același timp, Ucraina face tot posibilul pentru a împiedica creșterea producției de orice fel de arme în Rusia, potrivit lui Vadim Skibitski, reprezentant al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina, relatează Ukrinform.

 

"Vedem impactul sancțiunilor economice asupra Federației Ruse. Ei încearcă să ocolească sancțiunile și să importe componente, dar nu este atât de ușor de realizat. În primul rând, colectăm astfel de informații și le împărtășim cu partenerii noștri. [...] În plus, se iau și alte măsuri pentru a împiedica creșterea producției de orice fel de arme pe teritoriul Federației Ruse. Deficitul Rusiei de astăzi este legat de rachetele balistice Iskander, stocurile de Kalibrs se epuizează, iar numărul rachetelor de croazieră Kh-101, Kh-555 este în scădere. Cel mult Rusia este capabilă să efectueze două sau trei astfel de lovituri puternice, așa cum am văzut recent", a declarat Vadim Skibitski, într-o emisiune la televiziunea ucraineană, precizând că este vorba despre arme de înaltă precizie.

În același timp, el a menționat că producția de rachete în Rusia nu se oprește. "Din păcate, producția nu se oprește. Volumul lor nu este atât de mare, dar sunt produse. Acum găsim resturi de la rachete fabricate în al patrulea trimestru al anului 2022. Așadar, acestea sunt produse și sunt oferite imediat armatei pentru bombardarea instalațiilor noastre", a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) din Ucraina.

De asemenea, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov a declarat într-un interviu acordat presei ucrainene la 31 decembrie că Rusia are rachete pentru două atacuri la scară largă asupra Ucrainei, iar fiecare dintre acestea necesită până la două luni de pregătire. Potrivit acestuia, până în martie Rusia va avea o lipsă acută de rachete. 

Alți reprezentanți ai armatei ucrainene au declarat că Rusia producea în mod activ noi rachete și le folosea imediat după ce ieșeau de pe linia de producție. 

Vadim Skibitski a menționat că inamicul a început să combine și să schimbe tacticile, folosind în diferite configurații atât UAV-uri de fabricație iraniană, cât și rachete de tip vechi, rachete balistice de înaltă precizie și rachete S-300 modificate.

Reprezentantul Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina a mai declarat că Rusia a început să se confrunte cu o penurie de muniţie pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă.

"Este vorba, în primul rând, de Smerch, Uragan și chiar de obuze de artilerie de 122 mm, 152 mm. Direcția Principală de Informații înregistrează în mod constant măsurile pe care Rusia le ia pentru a se reaproviziona aceste muniții din alte țări. Au adus o cantitate mare din Belarus și lucrează foarte activ cu alte țări pentru a găsi stocuri disponibile", a declarat Vădim Skibitski.

El a adăugat că Direcția Principală de Informații a Ucrainei lucrează, de asemenea, pentru a obține informații din Rusia pentru a expune în timp util planurile Rusiei, pentru a avertiza statul și conducerea sa militară, astfel încât răspunsul Ucrainei să poată fi adecvat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel