Serviciul britanic de informații al Apărării explică de ce nici ucrainenii, nici rușii nu pot avansa pe front

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.

Nici forțele ucrainene, nici cele rusești nu pot rupe linia frontului linia din Ucraina din cauza apărării aeriene solide de care dispun ambe părți și a liniei de contact mult prea lungi care trebuie menținută.

Analiza serviciilor de informații britanice indică faptul că operațiunile din ultimele săptămâni au continuat o tendință care a fost identificată la începutul războiului: cele două forţe stau bine la capitolul apărare.

În sudul țării, ofensiva ucraineană rămâne relativ statică între două linii principale de poziții defensive rusești bine pregătite, se arată în raport. În zona Avdiivka, o ofensivă rusă pe scară largă a întâlnit o apărară ucrainena puternic consolidata.

Principalul factor al acestui fenomen tine probabil de diminuarea implicării aviației tactice, se arată în analiză. Ambele părți mențin o apărare aeriană robustă, ceea ce împiedică avioanele de luptă să ofere un sprijin aerian eficient pentru operațiunile de asalt.

În plus, dimensiunea geografică a conflictului face dificilă desfășurarea de operațiuni ofensive. Este dificil pentru ambele părți să adune forțe capabile să facă o pătrundere, deoarece majoritatea trupelor mobilizate sunt necesare pentru a menține linia de contact de 1.200 km lungime.

După cum știți, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,Valeri Zalujnîi, consideră că războiul cu Rusia a intrat în faza pozițională – o apărare pe termen nedefinit din partea ambelor părți. Situația devine astfel similară cu cea din Donbas înainte de 24 februarie 2022.

Explicând cum s-a ajuns în această postură, deși Armata ucraineană a lansat o contraofensivă menită să rupă culoarul terestru care leagă Crimeea de Rusia, Zalujnîi, a precizat că, potrivit planificării, trupele ucrainene ar fi trebuit să avanseze cu 30 de km pe zi, străpungând liniile de apărare rusești. 

„Dacă te uiți la manualele NATO și la matematica planificării, patru luni ar fi trebuit să fie suficiente pentru ca să ajungem în Crimeea, să luptăm în Crimeea, să ne întoarcem din Crimeea și să mergem din nou acolo și să ne întoarcem”, a spus Zalujnîi.

Realitatea a fost însă altă, trupele s-au blocat în câmpurile de mine, iar echipamentele furnizate de Occident au fost lovite de artileria și dronele rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel