„Sarmat va ajunge la Strasbourg în 3 minute” - Președintele Dumei ruse amenință Europa cu un atac cu rachete nucleare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Rachetă balistică intercontinentală Topol / ministerul apărării al Federației Ruse
Rachetă balistică intercontinentală Topol / ministerul apărării al Federației Ruse

Viacheslav Volodin, președintele camerei inferioare a parlamentului rus și membru al Consiliului de Securitate al lui Putin, a avertizat guvernele occidentale joi, 19 septembrie, că, dacă permit Kievului să utilizeze arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei, ar putea duce la un război nuclear.

Volodin a răspuns la un vot din Parlamentul European care îndeamnă țările UE să acorde Kievului o astfel de aprobare. Parlamentarii UE au aprobat rezoluția cu 425 de voturi pentru, 131 împotrivă și 63 de abțineri în timpul unei sesiuni plenare desfășurate joi la Strasbourg.

Textul „solicită statelor membre să ridice imediat restricțiile privind utilizarea sistemelor de arme occidentale livrate Ucrainei împotriva țintelor militare legitime de pe teritoriul Rusiei”.

Evocând un avertisment anterior al președintelui Vladimir Putin, Volodin, a condamnat votul, afirmând că Rusia va da un „răspuns dur” dacă rezoluția va fi pusă în aplicare.

„Dacă acest lucru se întâmplă, Rusia va da un răspuns dur folosind arme mai puternice. Nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii în această privință. Duma de Stat insistă asupra acestui lucru”, a scris acest pe Telegram.

Oficialul rus a avertizat că racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat a Rusiei, cunoscută în Occident drept „Satana II”, ar putea ajunge la Strasbourg, una dintre locațiile în care se află Parlamentul European, în doar 3 minute și 20 de secunde.

RS-28 Sarmat este o rachetă balistică intercontinentală de generația a V-a, capabilă să transporte focoase nucleare pe o rază de până la 16 000 de kilometri (10 000 de mile) și concepută pentru a ocoli sistemele moderne de apărare aeriană.

Sarmat ar fi fost testat pe 21 februarie 2023, în timpul vizitei președintelui american Joe Biden la Kiev, deși se crede că testul a eșuat.

În mesajul său, Volodin a întrebat dacă europarlametarii s-au consultat cu cetățenii lor înainte de a lua astfel de decizii și dacă aceștia au fost pregătiți pentru potențialele consecințe ale războiului care ar ajunge în casele lor.

„Acțiunile Parlamentului European ne conduc către un război mondial cu arme nucleare”, a scris el.

Kievul i-a implorat pe aliații săi să îi permită să folosească armele cu rază lungă de acțiune donate pentru a lovi ținte militare legitime în interiorul teritoriului rus, cum ar fi bazele aeriene folosite de avioanele rusești în bombardamentele lor neîncetate asupra Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel