Minskul transferă 20 de tancuri în Rusia. Ucrainenii au minat granița cu Belarus / Sandu Valentin Mateiu: Lukașenko nu va risca. ”Gruparea comună, doar o fixare de forțe”

Tancuri Т-72А
Tancuri Т-72А

Belarus a scos din depozit 20 de tancuri T-72 și le-a trimis în regiunea Belgorod, din Rusia, aflată la granița de nord-est cu Ucraina.

Potrivit comunicatului Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de UkrainskaPravda, cele 20 de tancuri ar fi ajuns în regiunea rusă Belgorod, situată în apropierea frontierei cu Ucraina.

Așa cum anunța și DefenseRomania încă de ieri, Belarusul a trimis un tren încărcat cu cel puțin 12 tancuri Т-72А, precum și un vagon cu personal militar.

Deși Alexander Lukașenko a declarat că țara sa este pregătită să sprijine Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, comandorul Sandu Valentin Mateiu este de părere că dictatorul de la Minsk nu va dori să își 

”Lukașenko nu va duce un război (în Ucraina n.r.). Este presat de Putin și se comportă ca un aliat, dar unul care nu intră în război. A fost complice, atacurile au plecat de pe teritoriul lui, a dat muniție, acum transferă tancuri din depozit, pentru armata rusă.”, a declarat comandorul Mateiu, pentru Digi24.

Expertul mai arată că formarea structurii comune de forțe Rusia-Belarus are doar rol ”de fixare a trupelor ucrainene la granița de nord, ca să nu fie trimise spre frontul de luptă”

 

 

În cazul unei invazii din nord, inamicul va fi respins direct la graniță - Ministerul Afacerilor Interne

 

Minele instalate de armata ucraineană la granița Ucrainei cu Belarus sunt o măsură exclusiv defensivă, iar în cazul unei invazii dinspre nord, inamicul va fi respins direct la graniță, spune ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei.

„Logica acțiunilor Ucrainei este strict defensivă. Am avut deja exemple privind invazia terestră (a Rusie n.r.) de pe teritoriul vecinului nostru din nord, privind utilizarea infrastructurii și bombardamentele sale. Nu putem reacționa altfel. 

Pierderile din partea agresorului vor fi mari (în cazul unei invazii dinspre nord - n.r.), iar respingerea va fi asigurată direct la graniță” , mai spune oficialul, citat de UkrainskaPravda

El a adăugat că Ucraina este mult mai bine pregătită pentru o posibilă invazie din nord, decât era acum 7 luni. 

„Minele (instalate la graniță n.r.) sunt o măsură de natură defensivă. O facem pentru ca inamicul să înțeleagă că va fi un răspuns, și nu va fi o situație ca în februarie, când ne așteptam să respectăm practica relațiilor de bună vecinătate, dar am primit un scenariu diferit”, a spus el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel