Rusia își întărește cercetarea în Marea Neagră. Radarul Nebo-UM va fi instalat în Regiunea Rostov

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 11.12.2020, că, la începutul săptămânii viitoare, în Regiunea Rostov, va intra în serviciul de luptă o stație de radiolocație cu trei coordonate pentru altitudini medii și mari de tip Nebo-UM.

“Noua stație de radiolocație va crește posibilitățile de luptă ale Regiunii Militare Sud în ceea ce privește controlul spațiului aerian în partea de sud a Rusiei. Prin introducerea stației în serviciul de luptă vor fi mărite posibilitățile de descoperire a diverselor ținte aeriene, inclusiv a celor aflate la altitudini mici și cu suprafață de expunere redusă”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția Interfax.

Stația de radiolocație Nebo-UM este capabilă să descopere și să urmărească atât ținte aerodinamice (avioane, elicoptere, rachete de croazieră, etc), cât și balistice (ogive ale rachetelor).

“Stația poate determina, de asemenea, naționalitatea țintei și poate transmite informații la punctul de comandă sau direct la complexele de rachete antiaeriene. În plus, stația are posibilitatea să goniometreze sursele de bruiaj și să determine locația acestora”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Comentariul autorului: Noua stație de radiolocație Nebo-UM aparține Regimentului 338 Radiotehnic din compunerea Diviziei 51 Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don.

Trebuie precizat faptul că stația este mobilă și poate fi amplasată în orice punct din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

Stația de radiolocație Nebo-UM este o versiune modernizată a stației 55J6U Nebo-U și a început să fie livrată la trupe în anul 2020.

Dislocarea acesteia cu prioritate în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud arată faptul că decidenții ruși consideră această regiune, în care se află Peninsula Crimeea și Marea Neagră, ca fiind foarte importantă pentru asigurarea securității militare a statului.

Noua stație poate detecta ținte aerodinamice și balistice, precum și surse de bruiaj la o altitudine de până la 80 de kilometri și pe o rază de 600 de kilometri. În acest fel, stația, care poate descoperi inclusiv avioane invizibile, construite prin întrebuințarea tehnologiei stealth, acoperă toată Marea Neagră. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel