România acuză Ungaria de 'măsuri discriminatorii' privind libertatea de circulație și amenință cu sesizarea CE

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc azi la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit că „Ungaria a luat măsuri contrare tratatului UE privind libertatea de circulație”. Bucureștiul acuză Budapesta că nu permite cetățenilor români să tranziteze țara vecină.

„Am primit relatări de la oameni pe care îi cunosc personal, care mi-au spus că nu li se permite tranzitul în Ungaria. Că autoritățile maghiare au instituit din nou niște reguli de tranzitare pentru persoanele fizice care călătoresc. (...) Din nou este afectată libertatea de circulație. Mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetățenii români”, a precizat Orban.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Interne Marcel Vela „să intervină de urgență” pe lângă omologul maghiar și să formuleze o solicitare fermă cu privire la „libertatea de circulație”.

„Sunt familii care au plecat împreună, un tată care a vrut să își ducă fata să dea examene, dar care nu a fost lăsat să meargă deoarece i s-a cerut contract de muncă în original. Nu i s-a permis tranzitarea Ungariei în absența unui contract de muncă în original”, a precizat premierul, arătându-și nemulțumirea.

 

România amenință cu sesizarea Comisiei Europene dacă atitudinea Ungariei nu se schimbă

 

Ministrul Marcel Vela a declarat că în cursul zilei de mâine va purta o discuție cu doamna comisar Ylva Johansson (n.r. - comisar european pentru Afaceri interne) în care va ridica și această problemă la frontiera cu Ungaria. Marcel Vela și-a arătat dezamăgirea, precizând că „comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit”.

Ulterior, premierul României a precizat că în cazul în care partea maghiară nu va renunța la „astfel de măsuri discriminatorii și contrare legislației la nivel european” România va sesiza Comisia Europeană și va acționa la nivel european pentru a se impune respectarea acestor reglementări europene.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel