Reparăm F-16 în România, la Aerostar Bacău. Acord cu Lockheed Martin pentru repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor F-urilor românești

Sursă foto: Forțele Aeriene Române
Sursă foto: Forțele Aeriene Române

Derco, o companie din grupul Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar S.A. pentru repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor în vederea asigurării mentenanței flotei de avioane F-16 a Forțelor Aeriene Române, reducând timpii de execuție și îmbunătățind logistica pentru pregătirea misiunii.

Potrivit gigantului american Lockheed Martin, prin utilizarea instrumentelor specializate, echipamentelor, documentației tehnice și instruirii furnizate de Derco, Aerostar va fi dotată cu cunoștințele și competențele necesare pentru a repara cu succes componente F-16.

1. Photo cred... (signing-aerostar-derco_88562100.jpg)

Photo credit: Lockheed Martin

„Suntem mândri de a fi cea mai recentă unitate din grupul Lockheed Martin care se asociază cu România prin acest nou acord cu Aerostar", a declarat președintele și directorul general al Derco, Todd Morar. „Soluția tehnologică Derco, pe care o împărtășim cu Aerostar, va asigura pregătirea, eficiența și siguranța personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16."

„Aerostar va asigura activitățile de întreținere și reparații necesare pentru noile flote de aeronave din România și din regiune. Dorim să consolidăm poziția României pe această piață și să ne bazăm pe capacitățile și cunoștințele noastre tehnice", a declarat Grigore Filip, președinte și CEO al Aerostar S.A.

Acordul vine la câteva zile după ce primul Centru European de Instruire pentru F-16 a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni la Baza Aeriană Fetești, în sudul României, și se bazează pe cei 26 de ani de cooperare a Lockheed Martin cu România în sprijinul apărării naționale, industriei și a mediului academic.

„În calitate de lider mondial în domeniul tehnologiei, Lockheed Martin este decis să sprijine activitatea Ministerului Economiei în vederea consolidării capacităților industriei aerospațiale și de apărare din România și să investească în parteneriate pe termen lung care să sprijine crearea de locuri de muncă înalt calificate și transferul de tehnologie”, transmite Lockheed Martin.

Momentul a fost salutat și de Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO care a participat la semnarea contractului.

2. Photo cred... (derco-aerostar_1-hires_92437200.jpg)

Photo credit: Lockheed Martin

„Am participat astăzi la semnarea contractului de colaborare dintre Aerostar Bacău și compania Derco Aerospace, parte a grupului Lockheed Martin, având ca obiect transferul tehnologic pentru reparațiile de nivel D ale echipamentelor avionului F-16.

Este un moment foarte important pentru industria de apărare și pentru economia României, ce va genera noi locuri de muncă, prosperitate și va crește prestigiul industriei aerospațiale din țara noastră”, a transmis înaltul oficial român.

 

România s-a conectat deja la lumea F-16. Primele F-16 din Norvegia ajung anul acesta

 

4. Sursă foto... (f-16-romania_37426500.jpg)

Sursă foto: MApN

Într-un interviu acordat recent DefenseRomania, ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a vorbit despre elementele programului F-16 pentru România.

România urmează să primească din acest an primul lot din cele 32 de avioane de tip F-16 Fighting Falcon pe care le-a achiziționat din Norvegia, iar ministrul Tîlvăr a venit cu câteva detalii.

”Avioanele F-16 din Norvegia nu vor ajunge toate în același timp. Intenționăm să aducem mai multe avioane cu dublă comandă, pentru însoțitor și instructor. În acest moment, primul lot va fi format probabil din 8 avioane F-16, iar primele avioane vor ajunge la sfârșitul acestui an”, a precizat ministrul.

Totodată, la Aerostar Bacău se va face și modernizarea la următorul standard.

România a achiziționat recent 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia, la un preț de 388 de milioane de euro, pentru a asigura tranziția către F-35.

Cele 32 de avioane F-16 AM/BM norvegiene sunt în configurație M6.5.2, iar contractul include și motoare de rezervă și suport logistic.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare o escadrilă completă formată din 17 aeronave F-16 în configurație M5.2R, care vor fi modernizate la configurația M6.6.

CITEȘTE ȘI: România s-a conectat deja la lumea F-16. Gen. Incicaș: Avioanele F-16 vor fi modernizate în țară la cea mai dezvoltată configurație M6.6

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel