Registrul intern de arme al forţelor speciale KSK din Germania a fost șters pentru a ascunde lipsa muniției din inventar

Eduard Pascu |
Data publicării:
Kommando Spezialkräfte  Sursa foto: Twitter
Kommando Spezialkräfte Sursa foto: Twitter

O anchetă lansată în legătură cu suspiciunile de extremism de dreapta în rândurile unităţii de elită a armatei germane a relevat că datele dintr-un registru intern de arme al acesteia au fost şterse, relatează miercuri dpa.

Comandamentul forţelor speciale KSK a fost afectat în ultimii ani de o serie de scandaluri care au determinat o revizuire majoră a acesteia. Noile dezvăluiri se referă la amnistia acordată militarilor care acceptă să returneze de bunăvoie armele şi muniţia însuşite, fără a fi sancţionaţi, transmite Agerpres.

Or, Ministerul Apărării a constatat că inventarul din 2018 privind armele a fost şters, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia parlamentului, consultate miercuri de dpa.

"S-a stabilit că inventarul pe 2018 a fost creat în cadrul (sistemului informatic intern) SASPF, iar apoi a fost şters. Nu a fost creat un nou inventar", a indicat ministerul.

Un fost locotenent-colonel este considerat suspect în acest caz şi au fost lansate proceduri disciplinare în vederea clarificării situaţiei, a adăugat ministerul.

Sistemul computerizat SASPF este folosit pentru a raporta datele scriptice privind, de exemplu, muniţia, cu situaţia reală, or dacă protocolul a fost respectat inventarul ar fi dezvăluit lipsuri masive.

Tobias Lindner, reprezentant al Verzilor, a remarcat că noile informaţii indică faptul că dovezile privind armele lipsă din inventarul KSK existau cu mult înainte decât s-a crezut până acum. "Generalii responsabili din rândul forţelor armate ar fi trebuit să ciulească urechile mai devreme", a spus Lindner, citat de dpa.

Vinerea trecută, un soldat din KSK a fost condamnat la doi ani cu suspendare după descoperirea în curtea casei sale a unui stoc de arme şi muniţii sustrase de la Bundeswehr, alături de manifeste cu conţinut extremist de dreapta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel