Regimentul 307 Infanterie Marină, unica structură din Armata României capabilă să execute acțiuni tactice terestre și fluviale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Regimentul 307 Infanterie Marină, unica structură din Armata României capabilă să execute acțiuni tactice terestre și fluviale, a sărbătorit 81 de ani de la înființare. Structurile de infanterie marină sunt rapid dislocabile, deoarece folosesc o gamă variată de mijloace, precum nave fluviale, ambarcațiuni ușoare de asalt-desant sau aeronave.

La 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, s-a înființat Batalionul de Infanterie Marină, prima unitate de acest fel din Armata României capabilă să desfășoare misiuni de apărare a litoralului țării noastre, potrivit unui comunicat de presă al MApN, postat pe pagina de Facebook.

Majoritatea exercițiilor în care au fost angajați infanteriștii marini s-au desfășurat în cadrul forțelor navale fluviale, în zona Deltei Dunării sau în zona lagunară Razelm-Sinoe.

Începând cu anul 1995, subunități de infanteriști marini au participat la numeroase exerciții multinaționale împreună cu structuri similare de infanterie marină din Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, S.U.A, Turcia și Ucraina, atât în țară, cât și în străinătate.

Regimentul 307 Infanterie Marină a participat la misiunea Forței Multinaționale de Menținere a Păcii KFOR din Teatrul de Operații Kosovo, în perioada 2008 - 2009, și la misiunea „Resolute Support Mission” a Forței NATO de Consiliere și Asistență din Afganistan, în anul 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel