Rachetele rusești S 400 prăbușesc economia Turciei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Situația economică a Turciei se degradează pe zi ce trece. Moneda națională a Turciei, lira, a devenit cea mai volatilă din lume. Toate acestea fără intervenția directă a SUA pe fondul tensiunilor privind achiziția de rachete rusești S-400, scrie paginaderusia.

Chiar și fără ca SUA să întreprindă până acum acțiuni efective împotriva Ankarei, situația economică a Turciei se deteriorează într-un ritm alert. Turcia a depășit Argentina în topul pierderilor investiționale, stabilind un record de țară absolut – pierderi de 20,7% la obligațiunile locale.

În primul trimestru al anului 2019, moneda națională a Turciei, lira, a devenit cea mai volatilă din lume, pierzând 10% din valoare. Din aprilie până în iunie, Turcia nu a putut obține vreun aport financiar important din vânzarea de obligațiuni guvernamentale și corporative pe piața internațională.

De fapt, din aprilie, piața de euroobligațiuni este închisă pentru Turcia. Toată lumea așteaptă răspunsul SUA la livrările de către Rusia a sistemului S-400. Luând în considerare legea CAATSA, reacția SUA poate fi doar una – impunerea de sancțiuni care vor submina și mai mult economia deja afectată a Turciei.

Și asta nu este tot. Pe lângă impunerea restricțiilor economice în baza legii CAATSA, Turcia ar putea intra în vizorul sancțiunilor ”Magnitsky Act”.

În contextul celor arătate mai sus se pune întrebarea: chiar merită? Pentru Erdogan, cumpărarea de rachete rusești pare să fie exact ca în proverbul de origine turcească –mai mare daraua decât ocaua.

Vezi și: Erdogan: Turcia a cumpărat deja sistemul de apărare antirachetă S-400

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel