Acesta consideră că anumite țări încearcă să rupă paritatea strategică pe care Rusia a refăcut-o prin dotarea tehnică actuală a Forțelor Aerospațiale și prin nivelul de pregătire pentru luptă al trupelor.
„Colegii noștri străini nu renunță la încercările lor de a rupe această paritate, inclusiv prin desfășurarea de elemente ale unei apărări antirachetă globale în imediata vecinătate a granițelor noastre. Nu putem să nu observăm aceste amenințări la adresa securității Rusiei și vom răspunde în mod corespunzător situației”, a declarat textual Putin.
De asemenea, președintele rus s-a arătat deranjat de prezența navelor de luptă americane în Marea Neagră, remarcând că activitatea militară în creștere a Statelor Unite și a NATO de-a lungul granițelor ruse este cea care impune Moscovei să își dezvolte sistemele de apărare.
„Acum, nava americană [USS Mount Whitney] a intrat în Marea Neagră. O putem privi prin binoclu sau prin obiectivele sistemelor de apărare corespunzătoare”, a declarat președintele rus lăsând să se înțeleagă că Moscova nu se va ezita să recurgă la a doua opțiune.
Liderul rus a apreciat viteza mare de reînzestrare a unităților ruse de apărare antiaeriană și antirachetă, pe care o consideră necesară în contextul creșterii intensității zborurilor aviației Alianței în apropierea granițelor ruse.
„Ratele existente de reînzestrare a Forțelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă vor permite, la începutul anilor 2025-2027, să avem aici o pondere a armelor și echipamentelor moderne de nu mai puțin de 80%”, a declarat încrezător Putin.
De asemenea, vorbind despre planurile de dezvoltare ale Forțelor Navale, liderul rus a susținut că, până în 2027, nivelul de dotare cu armament nou al acestei categorii de forță ar trebui să depășească 70%, uh accent deosebit fiind pus pe componenta de aviație navală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News