Putin reafirmă poziția Rusiei, bazată pe forță, în regiunea Mării Negre

Costea Cătălin |
Data publicării:

Pe 1 noiembrie, la Soci, în cadrul unei întâlniri cu conducerea Ministerului Apărării și a întreprinderilor din industria de apărare, președintele rus Vladimir Putin a făcut o serie de declarații privind menținerea liniei de forță a Rusiei în regiune, reluând teza îngrijorătoare pentru România, potrivit căreia Moscova nu va lăsa fără răspuns desfășurarea elementelor sistemului global de apărare antirachetă în apropierea granițelor ruse.

Acesta consideră că anumite țări încearcă să rupă paritatea strategică pe care Rusia a refăcut-o prin dotarea tehnică actuală a Forțelor Aerospațiale și prin nivelul de pregătire pentru luptă al trupelor.

Colegii noștri străini nu renunță la încercările lor de a rupe această paritate, inclusiv prin desfășurarea de elemente ale unei apărări antirachetă globale în imediata vecinătate a granițelor noastre. Nu putem să nu observăm aceste amenințări la adresa securității Rusiei și vom răspunde în mod corespunzător situației”, a declarat textual Putin.

De asemenea, președintele rus s-a arătat deranjat de prezența navelor de luptă americane în Marea Neagră, remarcând că activitatea militară în creștere a Statelor Unite și a NATO de-a lungul granițelor ruse este cea care impune Moscovei să își dezvolte sistemele de apărare.

„Acum, nava americană [USS Mount Whitney] a intrat în Marea Neagră. O putem privi prin binoclu sau prin obiectivele sistemelor de apărare corespunzătoare”, a declarat președintele rus lăsând să se înțeleagă că Moscova nu se va ezita să recurgă la a doua opțiune.

Liderul rus a apreciat viteza mare de reînzestrare a unităților ruse de apărare antiaeriană și antirachetă, pe care o consideră necesară în contextul creșterii intensității zborurilor aviației Alianței în apropierea granițelor ruse.

„Ratele existente de reînzestrare a Forțelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă vor permite, la începutul anilor 2025-2027, să avem aici o pondere a armelor și echipamentelor moderne de nu mai puțin de 80%”, a declarat încrezător Putin.

De asemenea, vorbind despre planurile de dezvoltare ale Forțelor Navale, liderul rus a susținut că, până în 2027, nivelul de dotare cu armament nou al acestei categorii de forță ar trebui să depășească 70%, uh accent deosebit fiind pus pe componenta de aviație navală.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel