Protejarea colaboratorilor. Marea Britanie va evacua rapid interpreţii civili din Afganistan

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a anunţat pe 31 mai că Marea Britanie va accelera transferul traducătorilor locali şi a altor colaboratori civili de teama represaliilor din partea talibanilor după apropiata retragere a trupelor NATO din Afganistan.

Marea Britanie a transferat deja 1.358 de afgani în cei douăzeci de ani ai conflictului afgan. Londra a promis la începutul lunii aprilie că va acorda prioritate întoarcerii fiecărui angajat local care se simte amenințat, indiferent dacă lucrează sau nu pentru Marea Britanie.

Secretarul britanic de interne Priti Patel, referindu-se la traducătorii afgani care au oferit servicii armatei britanice, a declarat: "Avem obligația morală de a recunoaște pericolele cu care s-au confruntat în lupta împotriva terorismului și de a-i recompensa pentru eforturile depuse".

Nu mai puțin de 16 organizații aparținând țărilor NATO au solicitat (31.05.2021) într-o scrisoare adresată liderilor țărilor membre ale alianței să ofere protecție imediată angajaților afgani care sunt amenințați.

Traducătorii afgani au început să se teamă că sunt abandonați datorită lipsei unor proceduri clare de protecție sau extragere din zonă în această perioadă și se plâng că deteriorarea situației de securitate face imposibilă călătoria pentru interviuri și obținerea documentelor necesare în termenele pe care le au la disponibile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel