Programul SUA al rachetelor hipersonice capătă viteză, dar distrugătorul Zumwalt mai are de așteptat până va primi noile arme

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Programul hipersonic al SUA HAWC, sursă foto: DARPA
Programul hipersonic al SUA HAWC, sursă foto: DARPA

Statele Unite par să-și fi dat seama că au întârziat cu dezvoltarea programului rachetelor hipersonice și accelerează dezvoltarea noilor tehnologii.

Un viceamiral american a declarat că Pentagonul încearcă să accelereze testele și cercetările pentru a ține pasul cu China și Rusia arată CNN.

Șeful Biroului de Programe de Sisteme Strategice al Marinei SUA, viceamiralul Johnny Wolfe, este încrezător că SUA poate va lansa arme hipersonice de pe un distrugător din clasa Zumwalt în 2025. Ulterior, în 2029, sistemul de rachete hipersonice va fi integrat și pe un submarin din clasa Virginia.

„Până de curând, nu a existat o motivație reală pentru noi să luăm acea tehnologie și să o integrăm într-un sistem de arme. Nu era nevoie”, a spus viceamiralul Johnny Wolfe.

Acesta a recunoscut că lucrurile, pe plan geopolitic, s-au schimbat dramatic și că acum există chiar un oarecare ”sentiment de urgență” pentru a finaliza integrarea sistemelor hipersonice.

 

Distrugătoarele Zumwalt  vor fi dotate inclusiv cu arme hipersonice

 

Inițial integrarea sistemelor hipersonice pe navele din clasa Zumwalt e estimată jurul anului 2025, după care armele hipersonice vor fi integrate și pe un submarin din clasa Virginia, operațiune prevăzută pentru anul 2029

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere și vor fi integrate și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Însă până la integrarea armelor hipersonice, distrugătoarele din această clasă dispun de cele mai avansate sisteme de rachete ghidate. 

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Costul unei astfel de nave din clasa Zumwalt e estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

Deși e cu 40% mai mare decât un distrugător clasic, unghiurile ascuțite ale distrugătoarelor din clasa Zumwalt și suprafața lor netedă le ajută să fie de 50 de ori mai greu de detectat pe radar decât distrugătoarele precedente americane. Spre exemplu, semnătura lor radar e echivalentă cu cea a unei mici bărci de pescuit. 

 

 

China își echipează submarinele nucleare cu rachete care pot lovi SUA

 

Statele Unite au recunoscut oficial săptămâna trecută că China a plasat rachete balistice cu rază lungă la bordul submarinelor sale nucleare care ar putea lovi SUA.

Șeful Flotei Pacificului SUA, amiralul Sam Paparo, a declarat reporterilor militari în cadrul unei conferințe că cele șase submarine din clasa Jin ale Chinei sunt acum „echipate cu rachete balistice intercontinentale JL-3”. El a mai adăugat că „au fost construite pentru a amenința Statele Unite”, a raportat Bloomberg.

Este pentru prima dată când SUA au recunoscut că China a desfășurat armele pe submarinele sale cu propulsie nucleară, permițându-i să atace continentul SUA de pe țărmurile sale.

Potrivit rapoartelor, o lansare de testare a JL-3 ar fi fost efectuată în iunie 2019. La acea vreme, Ren Guoqiang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale din China, a declarat că testele erau standard și nu erau îndreptate către nicio națiune sau țintă specifică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel