Primul lot de piloți ucraineni a terminat antrenamentul pentru F-16 la o bază militară din Arizona, dar nu se vor întoarce în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografii furnizate de pilotul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate sub indicativul Phantom / via Vocea Americii Ucraina
Fotografii furnizate de pilotul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate sub indicativul Phantom / via Vocea Americii Ucraina

Primul grup de piloți ucraineni a finalizat pregătirea pe avioane de luptă F-16 la o bază militară din Arizona, în SUA, a declarat pentru Politico purtătoarea de cuvânt a U.S. National Guard Air Force, Erin Hannigan.

Ea a precizat că piloții au fost instruiți la Baza 162 Air National Guard din Tucson. Purtătoarea de cuvânt nu a menționat numărul exact de piloți sau data finalizării antrenamentului "din motive de securitate".

Politico a relatat că piloții se îndreaptă acum spre Europa pentru o pregătire suplimentară.

Piloții ucraineni care și-au încheiat pregătirea pe avioane de luptă F-16 în Arizona nu se vor întoarce încă în Ucraina. Ei se vor îndrepta spre Europa, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Illia Ievlash.

"Procesul de pregătire nu s-a încheiat. Piloții se întorc acum în Europa și își vor continua pregătirea acolo, cu scopul de a veni în cele din urmă în Ucraina pentru a-și îndeplini atribuțiile", a declarat Ievlash, potrivit RBC.UA.

Pilot ucrainean care se antrenează în Franța pentru a pilota avioane F-16. Franța nu operează F-16, dar piloţii ucraineni urmează cursuri de pregătire pe simulatoare şi avioane școală Alpha Jet. Sursa Foto: X/French Army - Military Operations.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a adăugat că procesul de pregătire este în curs de desfășurare și implică nu doar piloți, ci și tehnicieni. La întoarcerea în Ucraina, acești specialiști vor împărtăși experiența lor cu colegii lor.

Potrivit lui Ievlash, primele avioane F-16 care vor sosi în Ucraina vor fi însărcinate cu misiuni de patrulare, precum și cu lovirea pozițiilor inamice de-a lungul liniei frontului.

O ''coaliție aviatică'' a fost înființată de statele occidentale cu scopul de a dota Ucraina cu avioane moderne. Ucraina va primi avioane de luptă F-16 de la aliații săi.

În plus, statele partenere ale Ucrainei desfășoară cursuri de pregătire pentru piloții ucraineni pe F-16. Această instruire are loc în mai multe țări, inclusiv în România, Regatul Unit, Franța și Statele Unite (Arizona).

Zece piloți ucraineni se află în prezent la o bază aeriană din sud-vestul Franței, învățând noțiunile de bază privind luptă aeriană, ca parte a pregătirii pentru cele 45 de avioane F-16 care vor ajunge în Ucraina în această vară, a relatat luna trecută postul de televiziune BFMTV.

După ce Statele Unite au dat aprobarea în toamna anului trecut, țări precum Olanda, Danemarca și România ajută la pregătirea piloților ucraineni de F-16 pentru a contracara superioritatea aeriană a Rusiei. În prezent, doisprezece piloți ucraineni sunt instruiți în Danemarca, Marea Britanie și SUA și se așteaptă ca aceștia să fie pregătiți de luptă în această vară. Cu toate acestea, la întoarcerea lor, este posibil ca doar aproximativ șase din cele 45 de F-16 promise de aliații europeni să fi fost livrate, conform rapoartelor mass-media.

Începerea antrenamentelor în Franța a fost anunțată la 12 aprilie de ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, care a declarat că viitorii piloți de vânătoare ucraineni care probabil vor opera avioane F-16 americane își încep antrenamentele în sudul Franței cu forțele aeriene franceze. Franța nu operează avioane F-16.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel