Prima tragere cu o rachetă cu rază medie (MMP) de pe un vehicul Sabre al Forțelor Speciale

MBDA a efectuat prima tragere cu o rachetă MMP de pe un vehicul ARQUUS Sabre al Forțelor Speciale, în cadrul unei campanii de trageri desfășurate cu sprijinul armatei franceze și al Direcției Generale pentru Armament (DGA).

Tragerea a avut loc în tabăra militară Canjuers, din sudul Franței, în modul Lock-on după lansare, împotriva unui tanc aflat la 3.500 de metri distanță, cu trecerea rapidă la modul fire-and-forget, ceea ce face ca vehiculul să fie complet mobil după tragere.

Sistemul MMP a demonstrat încă o dată acuratețea interceptării țintei și calitatea sistemului de ghidare, realizând o lovitură directă, fără intervenția operatorului. În plus față de această tragere, au fost simulate mai multe acțiuni împotriva unor ținte fixe sau mobile, vehiculul deplasându-se în poligon. Astfel, a fost marcată o etapă suplimentară în validarea studiilor ergonomice, tactice și de siguranță, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

După încheierea misiunii, artileristul armatei franceze a fost foarte mulțumit: „Instalația de tragere este sigură, conceptul ergonomic facilitează țintirea, iar racheta a fost lansată fără a provoca vreun disconfort artileristului și la fel de discret ca întotdeauna”.

MMP - prima rachetă de generația a 5-a introdusă în luptă - este în serviciul armatei franceze de doi ani. Flexibilă și versatilă, a fost testată în luptă și folosită în diverse teatre de operațiuni din întreaga lume (zone deșertice, tropicale, muntoase și arctice). O armă valoroasă pentru Forțele Speciale care operează pe distanțe mari, MMP permite realimentarea aeriană.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel