Prima tragere cu o rachetă cu rază medie (MMP) de pe un vehicul Sabre al Forțelor Speciale

DefenseRomania Team / 15 dec 2020 / 14:50

MBDA a efectuat prima tragere cu o rachetă MMP de pe un vehicul ARQUUS Sabre al Forțelor Speciale, în cadrul unei campanii de trageri desfășurate cu sprijinul armatei franceze și al Direcției Generale pentru Armament (DGA).

Tragerea a avut loc în tabăra militară Canjuers, din sudul Franței, în modul Lock-on după lansare, împotriva unui tanc aflat la 3.500 de metri distanță, cu trecerea rapidă la modul fire-and-forget, ceea ce face ca vehiculul să fie complet mobil după tragere.

Sistemul MMP a demonstrat încă o dată acuratețea interceptării țintei și calitatea sistemului de ghidare, realizând o lovitură directă, fără intervenția operatorului. În plus față de această tragere, au fost simulate mai multe acțiuni împotriva unor ținte fixe sau mobile, vehiculul deplasându-se în poligon. Astfel, a fost marcată o etapă suplimentară în validarea studiilor ergonomice, tactice și de siguranță, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

După încheierea misiunii, artileristul armatei franceze a fost foarte mulțumit: „Instalația de tragere este sigură, conceptul ergonomic facilitează țintirea, iar racheta a fost lansată fără a provoca vreun disconfort artileristului și la fel de discret ca întotdeauna”.

MMP - prima rachetă de generația a 5-a introdusă în luptă - este în serviciul armatei franceze de doi ani. Flexibilă și versatilă, a fost testată în luptă și folosită în diverse teatre de operațiuni din întreaga lume (zone deșertice, tropicale, muntoase și arctice). O armă valoroasă pentru Forțele Speciale care operează pe distanțe mari, MMP permite realimentarea aeriană.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy