Presa franceză: Obuzierele autopropulsate Caesar, pe care Franţa le-a oferit Ucrainei, au nevoie urgent de reparaţii

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat Caesar. Sursă foto: Nexter
Obuzier autopropulsat Caesar. Sursă foto: Nexter

Franța a livrat Ucrainei 18 obuziere autopropulsate Caesar. Multe dintre acestea sunt serios avariate, iar motivul este deja cunoscut - focuri intense de artilerie. Acest lucru duce la uzura tunului de 155mm, a precizat cotidianul francez Le Figaro, la 28 decembrie 2022.

 

Ucraina insistă ca obuzierele să fie reparate pe teritoriul țării. Motivul principal este pericolul atacurilor rusești în timpul transportului lor în Polonia.

De asemenea, chiar și în lipsa atacurilor rusești, Ucraina spune că este nevoie de mult mai mult timp pentru ca obuzierele să fie transportate în Polonia, reparate și readuse din nou pe front. Astfel de probleme, precum și sprijinul militar suplimentar, au fost discutate la întâlnirea bilaterală de la Kiev dintre Ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, și omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov. Întâlnirea a avut loc la 28 decembrie.

Ministerul ucrainean al Apărării vrea să creeze un centru de reparații pentru echipamente militare franceze în Ucraina pentru a accelera ritmul de restaurare pentru acestea și pentru a obține mai multe obuziere Cezar din partea Franţei. Astfel de intenții au fost discutate pe 28 decembrie în timpul întâlnirii delegației ucrainene cu Sébastien Lecornu, ministrul francez al Apărării, la Kiev.

Cu toate acestea, armata franceză nu pare pregătită să transfere Ucrainei noi obuziere din stocurile sale. De aceea, Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, le-a cerut omologilor francezi să accelereze ritmul de producție, astfel încât livrările să aibă loc încă din 2023.

Franța a livrat deja Ucrainei un total de 18 obuziere CAESAR. Din mai 2022, Ucraina a primit 18 obuziere CAESAR în configurație 6x6, precum și zeci de mii de obuze. Toate aceste obuziere livrate Ucrainei au provenit din inventarul militar al armatei franceze.

Înainte de donarea sistemelor de artilerie Ucrainei, armata franceză dispunea de 76 de obuziere autopropulsate CAESAR 6x6 de 155 mm.

CAESAR este un obuzier autopropulsat de 155 mm proiectat și fabricat de compania franceză Nexter Systems, care a intrat în dotarea armatei franceze în aprilie 2007. Sistemul de artilerie este disponibil în configurații 6x6 și 8x8, cu un sistem de încărcare semiautomat său complet automat.

CAESAR este înarmat cu un tun de 155 mm de calibru 52, capabil să tragă o gamă largă de muniție de 155 mm, precum și proiectile ghidate prin GPS. Obuzierul are o rază maximă de tragere de 40 km cu muniție standard și de până la 42 km folosind proiectile cu rază de acțiune extinsă (ERFB-BB).

Kievul a cerut de mult timp Parisului să furnizeze tancuri Leclerc. Acestea sunt, de asemenea, fabricate în Franța și reprezintă principalul tanc de luptă al armatei franceze. Potrivit unor surse, refuzul Franței de până acum se datorează complexității întreținerii tancului Leclerc.

Cu toate acestea, Franța intenționează să furnizeze Ucrainei mai multe obuziere autopropulsate Caesar. Totuși, acestea ar putea proveni din inventarul Armatei Regale Daneze, ceea ce înseamnă că Franța va da permisiunea Danemarcei de a dona obuzierele Ucrainei. Danemarca are 19 obuziere autopropulsate Caesar și se așteaptă la încă patru în 2023. Obuzierele autopropulsate daneze au o suspensie 8×8 și sunt instalate pe un șasiu Tatra 815.

Franța a fost unul dintre furnizorii obișnuiți de arme și sisteme de armament ai Ucrainei de la începutul războiului, care a început la sfârșitul lunii februarie 2022. Livrările de arme din ultimele luni includ șase obuziere remorcate TRF1 de 155 mm și două sisteme de apărare antiaeriană Crotale. Până în prezent, Parisul a livrat Kievului aproximativ 60 de transportoare blindate, ATGM-uri, precum și mine antitanc HDP-2A2.

Uzura țevilor sistemelor de artilerie livrate Ucrainei continuă cu fiecare utilizarea. Armata ucraineană încarcă fiecare sistem de artilerie de câteva ori mai mult decât era prevăzut. Pe lângă cel francez, și obuzierul germana PzH 2000 german a avut multe probleme tehnice, mai ales la sistemul de control al focului.

Obuzierul american M777 suferă și el avarii. A existat chiar un caz în care un obuzier M777 al cărui tun a fost schimbat de patru ori în decurs de câteva luni. Unele dintre problemele cu care se confruntă forțele armate ucrainene sunt legate de neînţelegerile aliaților în ceea ce privește repararea și furnizarea de piese de schimb pentru armele furnizate Ucrainei. Un astfel de caz a avut în centru Germania și de obuzierele autopropulsate PzH 2000 pe care aceasta le-a donat Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel