Premierul Dăncilă, vizită la Memorialul Yad Vashem

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Vizita în Israel a reprezentat pentru prim-ministrul Viorica Dăncilă un prilej de a vizita Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice.

 

Premierul Dăncilă a vizitat, astăzi, Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice, a depus o coroană de flori în sala „Aducerii Aminte” și a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului.

“Vizita a constituit un prilej pentru reiterarea angajamentului României pentru sancționarea tuturor formelor de antisemitism și de negare a Holocaustului.  În context, premierul român a amintit că România are în proiect deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România, cu sprijinul Israelului și al Institutului Yad Vashem”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Dezbatere pe tema restituirii  proprietăților evreiești confiscate

“În continuarea vizitei, prim-ministrul român a avut o întrevedere cu ambasadorul Colette Avital, secretar general al World Jewish Restitution Organization și președintele Centrului Supraviețuitorilor Holocaustului din Israel. Cu acest prilej a fost abordată tema restituirii  proprietăților evreiești confiscate abuziv de regimul comunist și a fost evocată cooperarea în Grupul de Lucru creat în cadrul Guvernului de la București pe problematica restituirii proprietăților evreiești și a pensiilor pentru supraviețuitorii Holocaustului.”, se mai precizează în comunicatul oficial.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel