Potrivit presei ruse, MiG-41 chiar există. Interceptorul de ultimă generație ar fi efectuat deja 200 de teste

Tudor Curtifan |
Data publicării:
MiG-41, imagine ”concept art”. Sursă foto: MiG
MiG-41, imagine ”concept art”. Sursă foto: MiG

Potrivit presei din Federația Rusă, noul interceptor rus MiG-41 ar fi efectuat deja cu succes peste 200 de teste.

În cazul în care informația este reală, acest lucru înseamnă că MiG-41 nu a rămas doar la stadiul de proiect pe hârtie ci viitoarea aeronavă deține deja un design și o documentație de proiectare.

Publicația indiană Defence View care citează portalul rus Avia.pro precizează că rușii au efectuat 246 de teste doar în perioada 10 ianuarie 2017 - 30 decembrie 2018. Acest lucru ar putea însemna că programul ar fi avansat mai mult de atunci.

Cei de la Bulgarian Military abordează și ei subiectul testării interceptorului MiG-41, citând tot informații apărute în ultimele săptămâni în presa rusă. De subliniat că bulgarii s-au adresat pentru confirmare Ministerului Apărării de la Moscova care nu a dorit să comenteze informația.

Subliniem că testarea aeronavelor MiG-41 e o informație ce trebuie privită cu suspiciune în contextul în care presa din Federația Rusă are obiceiul de a exagera atunci când vine vorba despre proiectele militare. Așa s-a întâmplat spre exemplu și cu T-14 Armata, când presa rusă a înaintat cifre de producție imposibil de atins de uzinele din Moscova. Ca o paranteză, după o serie de promisiuni, militarilor ruși li s-a precizat că un prim lot de tancuri va fi livrat anul acesta.

Apoi ne putem gândi și la dificultățile pe care rușii le-au întâmpinat cu programul Su-57, ceea ce se vrea de generația a V-a. După lungi amânări și prăbușirea primului avion din producția de serie, abia la finalul anului trecut aviația militară rusă a primit primul Su-57 din producția de serie.

Întorcându-ne la MiG-41, Bulgarian Military mai precizează în materialul lor că rușii nu exclud dezvoltarea și a unei versiuni fără pilot a viitoarei aeronave interceptor.

 

MiG-41, un proiect mai mult SF pentru Federația Rusă

 

MiG-41 face parte din programul PAK DP al Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse. Viitoarea aeronavă ar trebui să zboare aproape de orbita spațială și să atingă o viteză de 4.3 Mach! Acest lucru l-ar face cel mai rapid avion construit vreodată.

Noul avion ar urma să combine tehnologia de pe Su-57, dar să fie dotat și cu arme hipersonice. Dar se vorbește inclusiv de arme laser.

Cert e că MiG-41 ar trebui să înlocuiască treptat interceptoarele MiG-31 ale Federației Ruse.

Nu se cunosc date oficiale despre noul MiG-41. Din informațiile apărute în presa de specialitate, greutatea viitoarei aeronave va depăși 40 de tone, în timp ce lungimea va fi de peste 20 de metri. Aeronavele ar trebui să atingă o altitudine de 50 de kilometri.

Potrivit planurilor rușilor, prototipul avionului MiG-41 ar urma să efectueze primul zbor în 2022, iar aparatele să intre în serviciu cam în a doua jumătate a deceniului. Rămâne de văzut dacă Rusia va reuși într-adevăr să finalizeze cu succes un proiect de o asemenea amploare.

CITEȘTE ȘI: Rușii visează la MiG-41. Până atunci, Moscova vrea ca 'bătrânele' MiG-31 să intercepteze arme hipersonice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel