Într-un final, telenovela rusă a luat sfârșit. Primul Su-57 din producția de serie a fost predat forțelor ruse

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul avion Su-57, ceea ce rușii spun că ar fi generația a V-a, a fost predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Potrivit mass-media rusă, printre ele publicațiile Izvestia și Tass, care citează surse militare, Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au primit primul avion Su-57 din producția de serie.

DefenseRomania a scris încă de la finalul lunii octombrie că un al doilea avion de vânătoare rusesc de tip Su-57 din producția de serie a efectuat primul zbor. Cum anunțam încă de atunci, predarea aeronavei către Ministerul rus al Apărării era planificată pentru sfârșitul anului. În cazul în care informațiile apărute în presa rusă sunt corecte, Moscova a respectat calendarul.

Avionul în cauză este „al doilea prim avion din producția de serie” după ce în decembrie 2019 primul avion de vânătoare Su-57 din producția de serie s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare. Momentul a reprezentat o lovitură grea pentru programul Su-57, care oricum se confruntă cu numeroase probleme în special legate de motorizare.

Izvestia precizează că primul Su-57 din producția de serie a intrat în serviciul unui regiment de aviație din cadrul Districtului Militar Sudic al Federației Ruse. În 2021, potrivit calendarului, alte patru aeronave Su-57 ar trebui predate Ministerului rus al Apărării.

CITEȘTE ȘI: Rusia va încheia testarea noilor armamente pentru avionul de vânătoare Su-57 în anul 2021

 

Rușii spun că au rezolvat problema motoarelor la Su-57. Dar acest lucru e puțin probabil

 

Moscova a încheiat în 2019 un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare Su-57. Cu acestea urmează să fie dotate trei regimente de aviație rusă. Finalizarea programului trebuie să se încheie până în 2027.

În ceea ce privește programul, Rusia a anunțat că marea problemă a motoarelor a fost rezolvată iar începând din 2022 aeronavele vor fi echipate cu o nouă generație de motoare. Specialiștii au însă dubii serioase cu privire la acest lucru.

Chiar un fost inginer din cadrul Sukhoi spunea că sub nicio formă cele 76 de avioane Su-57 care vor fi livrate în decursul următorilor ani nu vor fi echipate cu o nouă generație de motoare. Moscova susține contrariul și spune că din 2022 acest lucru se va întâmpla. Această afirmație e pusă sub semnul întrebării și de alți specialiști care atrag atenția că dezvoltarea unei noi generații de motoare durează ani. Și asta în cel mai fericit caz în care nu apar alte probleme.

CITEȘTE ȘI: Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel