Poliţia italiană a confiscat armament destinat mercenarilor din Donbas

S.I. Catalin |
Data publicării:

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane, între care un activist neonazist, şi a descoperit o mare ascunzătoare de arme de război ilegale, între care o rachetă aer-aer, relatează dpa.

Ofiţerii au găsit mai multe puşti, pistoale, baionete, o mitralieră şi peste 800 de muniţii în casa lui Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 60 de ani.

Del Bergiolo, care locuieşte în oraşul Gallarate (nord), în apropiere de aeroportul Malpensa din Milano, a candidat fără succes pentru un post de senator din partea partidului neofascist Forza Nuova la alegerile din 2001.

După cum au subliniat surse din poliţie, investigarea structurilor antiteroriste are legătură cu activitatea extremiştilor de dreapta care au participat la acţiunile de luptă din Donbas.

Poliţia a declarat că în casa acestuia au fost găsite obiecte de inspiraţie nazistă. Între timp, o rachetă Matra de fabricaţie franceză, folosită de armata din Qatar, a fost localizată într-un depozit de lângă un mic aeroport în Rivanazzano Terme, la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de Milano.

Doi bărbaţi care au avut acces la depozit, cetăţeanul elveţian Alessandro Michele Aloise Monti, în vârstă de 42 de ani, şi italianul Fabio Bernardi, în vârstă de 51 de ani, au fost arestaţi.

Raidul a survenit în urma unor investigaţii care îi vizează pe cetăţeni italieni care s-au alăturat miliţiilor proruse în regiunea separatistă Donbass, în estul Ucrainei. Potrivit poliţiei, Del Bergiolo încerca să vândă racheta unuia dintre aceşti suspecţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel