Patru ofițeri ai forțelor speciale ruse au fost ucişi în Siria

S.I. Catalin / 04 feb 2020 / 15:32

Cel puțin patru membri ai Forțelor Speciale ale Federaţiei Rusiei au fost uciși în Siria sâmbătă, a preciat site-ul de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă.

Site-ul Conflict Intelligence Team a precizat că cei patru ofițeri ai Centrului pentru Operaţiuni Speciale al Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) au fost uciși în timp ce îndeplineau sarcini specifice lor în Republica Arabă Siriană , se arată într-o postare a CIT, publicată duminică pe pagina oficială de Facebook a site-ului de investigaţii.

Centrul pentru Operații Speciale al Serviciului Federal de Securitate (FSB) a fost înființat, în 1998, de către șeful de atunci al serviciului rusesc de informaţii, Vladimir Putin, ca o unitate de combatere a terorismului, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

CIT, care investighează în momentul de faţă rolul unității FSB în Siria, a precizat că nu poate verifica concret, în mod independent, informaţiile apărute în mediul online, privind moartea celor patru ofiţeri ruşi.

Un cont cu numele Baza, care are câteva mii de urmăritori, a postat pe serviciul de mesagerie Telegram o informaţie din care reiese că cei patru ofițeri „au căzut în mâinile militanților" după ce vehiculul lor a lovit o mină terestră, în apropierea orașului sirian Aleppo.

Ulterior, cei patru ofiţeri ruşi au fost găsiţi împuşcaţi, a precizat, pe Telegram, contul Baza, care potrivit The Moscow Times, are legături în serviciile de securitate din Rusia.

Nici FSB, nici Ministerul rus al Apărării nu au confirmat şi nici nu au negat informaţiile apărute pe social-media şi în mass-media din Rusia, despre presupusele decese ale celor patru ofițeri.

The Moscow Times precizează că, Rusia a confirmat oficial 116 decese în rândul militarilor ruşi aflaţi în Siria, din primăvara anului trecut. Moscova nu recunoaște moartea contractanților militari privați, ale căror activități sunt ilegale în conformitate cu legislația rusă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy