Patru bombardiere rusești Tu-95MS, interceptate de avioane americane F-22 (Foto)

S.I. Catalin / 21 mai 2019 / 21:23
Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-95 este văzut fiind însoțit de un avion de luptă american F-22 în spațiul aerian internațional în largul coastei Alaska, 21 mai 2019.
Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-95 este văzut fiind însoțit de un avion de luptă american F-22 în spațiul aerian internațional în largul coastei Alaska, 21 mai 2019.

Forţele Aeriene ale SUA au trimis mai multe avioane de vânătoare F-22 pentru a intercepta un număr de patru bombardiere rusești Tu-95MS care, conform spuselor Moscovei, au efectuat un zbor de observaţie de aproape 12 ore în largul coastelor vestice ale Alaskăi şi insulelor Aleutine, anunţul a fost făcut, marţi, atât de Ministerul Apărării de la Moscova, cât şi de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD), potrivit businessinsider.com.

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că patru bombardiere de tip Tu-95MS, capabile să transporte rachete nucleare, au efectuat un zbor de observaţie în largul coaselor vestice ale Alaskăi şi insulelor Aleutine, pe o porţiune a zborului, care a durat de 12 ore, au fost escortate de avioane americane F-22, invizibile pe radare, a raportat agenția de presă rusească TASS.

,,Patru avioane strategice lansatoare de rachete Tu-95MS ale Forţelor Aerospaţiale au efectuat zboruri planificate în spaţiul aerian deasupra apelor neutre din cadrul mărilor Chukotsk, Bering şi Okhotsk, cât şi de-a lungul coastelor de vest ale Alaskăi şi de nord ale insulelor Aleutine", se afirmă într-un comunicat publicat marţi de Ministerul Apărării de la Moscova.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a precizat că avioanele F-22 şi un avion de supraveghere Boeing E-3 Sentry au ,,identificat şi interceptat în total patru bombardiere Tupolev Tu-95 şi două avioane de vânătoare Su-35 care au pătruns în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din Alaska, pe 20 mai".

Nu este clar de ce Rusia a trimis atât de multe bombardiere, iar NORAD nu a putut să precizeze dacă bombardierele rusești Tu-95MS au fost sau nu înarmate. De asemenea, nu se știe de ce Rusia a efectuat un zbor de observare cu astfel de aparate, deoarece rolul tradițional al bombardierelor mari cu patru motoare este de a servi ca platforme de lansare a rachetelor de croazieră.

 


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy