Patru bombardiere rusești Tu-95MS, interceptate de avioane americane F-22 (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-95 este văzut fiind însoțit de un avion de luptă american F-22 în spațiul aerian internațional în largul coastei Alaska, 21 mai 2019.
Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-95 este văzut fiind însoțit de un avion de luptă american F-22 în spațiul aerian internațional în largul coastei Alaska, 21 mai 2019.

Forţele Aeriene ale SUA au trimis mai multe avioane de vânătoare F-22 pentru a intercepta un număr de patru bombardiere rusești Tu-95MS care, conform spuselor Moscovei, au efectuat un zbor de observaţie de aproape 12 ore în largul coastelor vestice ale Alaskăi şi insulelor Aleutine, anunţul a fost făcut, marţi, atât de Ministerul Apărării de la Moscova, cât şi de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD), potrivit businessinsider.com.

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că patru bombardiere de tip Tu-95MS, capabile să transporte rachete nucleare, au efectuat un zbor de observaţie în largul coaselor vestice ale Alaskăi şi insulelor Aleutine, pe o porţiune a zborului, care a durat de 12 ore, au fost escortate de avioane americane F-22, invizibile pe radare, a raportat agenția de presă rusească TASS.

,,Patru avioane strategice lansatoare de rachete Tu-95MS ale Forţelor Aerospaţiale au efectuat zboruri planificate în spaţiul aerian deasupra apelor neutre din cadrul mărilor Chukotsk, Bering şi Okhotsk, cât şi de-a lungul coastelor de vest ale Alaskăi şi de nord ale insulelor Aleutine", se afirmă într-un comunicat publicat marţi de Ministerul Apărării de la Moscova.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a precizat că avioanele F-22 şi un avion de supraveghere Boeing E-3 Sentry au ,,identificat şi interceptat în total patru bombardiere Tupolev Tu-95 şi două avioane de vânătoare Su-35 care au pătruns în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din Alaska, pe 20 mai".

Nu este clar de ce Rusia a trimis atât de multe bombardiere, iar NORAD nu a putut să precizeze dacă bombardierele rusești Tu-95MS au fost sau nu înarmate. De asemenea, nu se știe de ce Rusia a efectuat un zbor de observare cu astfel de aparate, deoarece rolul tradițional al bombardierelor mari cu patru motoare este de a servi ca platforme de lansare a rachetelor de croazieră.

 


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel