Sprijin militar pentru Ucraina. Zelenski: Nu vă pot spune prea multe, dar România a auzit vocea Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face azi o vizită oficială în România.Președinții Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski susțin declarații de presă la Cotroceni. ,,Mulțumesc întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați cetățenii noștri aici. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră și menționăm că România a ales Ucraina în cel mai dificil moment al nostru'', a precizat Zelenski în deschiderea declaraţiilor.

,,Am convenit un parteneriat strategic pe viitor între România și Ucraina. Am dat indicații echipelor noastre pentru a pregăti fundamentul acestui act. Am discutat despresecuritatea în regiunea Mării Negre, am discutat despre infrastructură, despre deschiderea unor puncte de trecere noi la granița comună, și despre minoritățile naționale'', a declarat preşedintele Ucraine.

 

În România se creează un centru de pregătire a piloților ucraineni

 

,,În România se creează un centru de pregătire a piloților ucraineni. Am discutat situația de pre front, despre solicitările noastre militare, vor fi noutăți foarte bune despre artilerie și apărare antiaeriană. Dronele rusești sunt un pericol nu doar pentru statul nostru, sunt un pericol pentru toți. România e o țară garant de asigurare a securității alimentare a lumii întregi'', a precizat Zelenski.

 

Ucraina a cerut sisteme de aparare antiaerienă

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost intrebat despre sprijinul militar pe care acesta l-a cerut astăzi României?

,,Nu vă pot spune toate detaliile. Aici pot să existe informații pe care nu le putem face publice. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene. Ucraina a fost auzită de România'', a precizat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a cerut sisteme de aparare antiaerienă, deoarece aceste sisteme sunt cruciale pentru protejarea spațiului aerian ucrainean și pentru contracararea amenințărilor din partea avioanelor militare și a dronelor rusești. Rusia a lansat atacuri cu rachete și drone asupra Ucrainei, ceea ce a determinat Ucraina să utilizeze sistemele sale de apărare aeriană pentru protecție. Aceste atacuri au reprezentat un aspect semnificativ al conflictului.

Capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au implicații pentru peisajul european de securitate mai larg, așa cum se discută în diverse analize. Eficacitatea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei este un factor în dinamica securității regionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel