Operațiunea de eliberare a regiunii Harkov | Forţele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene, imagini din timpul contraofensivei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unitatea specială "KRAKEN" din cadrul Forţele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene a publicat un material video de nouă minute din timpul misiunii de eliberare a orașului Balaklia din regiunea Harkov, desfasurată la 6 septembrie 2022.

Materialul video publicat de Forţele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene conține câteva imagini interesante și oferă detalii asupra modului în care a arătat cu adevărat începutul contraofensivei ucrainene în regiunea Harkov. 

"Operațiunea care a început contraofensivă. Operațiunea care a spart frontul ocupanților din regiunea Harkov", a comentat unitatea specială "KRAKEN" în descrierea materialului video.

Videoclipul prezintă imagini cu schimbul de focuri între luptătorii unităţii ucrainene ''KRAKEN'' și ruși, capturarea ocupanților, lichidarea unor grupuri de invadatori, echipamentul rusesc distrus și arborarea drapelului ucrainean deasupra orașului Balaklia.

Pe 6 septembrie, Forțele Armate Ucrainene au efectuat un contraatac în zona Balaklia, care a împins forțele ruse înapoi pe malul stâng (partea de nord) a râului Siverski Doneț. În perioada 6-7 septembrie, armata ucraineană a înaintat cu cel puțin 20 km adâncime în teritoriul ocupat de ruşi la nord de Izium spre Kupiansk, un important centru logistic al forţelor ruse de ocupaţie.

În seara zilei de 8 septembrie, președintele Volodimir Zelenski a publicat un videoclip în care arăta cum mai mulţi militari ucrainei ridică drapelul Ucrainei deasupra orașului Balaklia.

În după-amiaza zilei de 8 septembrie, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a anunțat oficial că militarii ucraineni au pătruns 50 km adâncime, dincolo de linia de apărare a forţelor ruse de ocupaţie, în direcția Harkov și au eliberat peste 20 de așezări. În special, Balaklia, Volokhiv Yar, Ivanivka, Shchurivka, Nova Husarivka, Bairak, Chkalovske și Shevchenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel