Ofiţer rus din Forțele pentru Operații Speciale, ucis în Siria de forţe insurgente

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În noaptea de 14-15 ianuarie, Forțele pentru Operații Speciale ale Federaţiei Ruse, dislocate în Siria, în timp ce participau la o misiune de asalt asupra orașul Al Enkawi, din câmpia Al-Ghab, au fost atacate de  forţe insurgente. Un urma confruntărilor militare, un ofiţer GRU şi-a pierdut viaţa.

Conform informaţiilor publicate pe mai multe conturi de Twitter şi VKontakte, soldatul ucis este un ofițer al unei unității a Forțelor pentru Operații Speciale ale Direcției de Informații Militare Ruse (GRU) - Serviciul de Informaţii Militare al Armatei Ruse

Portalul Uawire.org precizează că numele ofiţerului GRU, care a fost ucis în Siria pe 14 ianuarie, este Mihail Viktorovici Klimentsov.

Nu se cunosc cu exactitate circumstanțele în care acesta şi-a pierdut viaţa, dar canalul rus de Telegram „Special Purpose Channel” a precizat că Klimentsov era membru al Forțelor pentru Operații Speciale ale Federaţiei Ruse.

Site-ul Discover24.ru scrie că circumstanțele în care a fost desfăşurată operaţiunea militară din orașul Al Enkawi nu au fost dezvăluite de surse oficiale. Sursa citată face trimitere la mai mulţi experții militari care au prezentat două versiuni morții militarului rus:

- prima versiune: în urma unei misiuni desfăşurate în estul Siriei, acesta şi-a pierdut viaţa în timpul unor atacuri aeriene, desfăşurate recent de Forțele Aeriene Israeliene, asupra unor poziţii militare.

- cea de-a doua versiune: ofițerul GRU a murit în apropierea satului sirian Ain Issa, pe care militanții, susținuți de Turcia, încearcă să-l captureze.

În același timp, surse siriene notează că în noaptea de 14-15 ianuarie, militanții Al-Fateh al-Mubin au efectuat un atac asupra unităților militare ale lui Bashar al-Assad, aflate în apropierea orașului Al Enkawi.

Drept urmare, armata lui Assad a suferit pierderi și a încercat să pătrundă în apropierea satului Al-Haluba pentru a scoate morții și răniții de pe câmpul de luptă. Probabil că în timpul schimbului de focuri, Forțele Speciale Ruse, care luptau alături de armata lui Assad, să fi fost atacate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel