SUA vor să pregătească Taiwanul pentru un posibil conflict în stil Vietnam. Forţele Speciale, antrenate pentru a răspunde unui atac al Chinei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Echipa 10 SEAL Sursa foto: US Navy
Echipa 10 SEAL Sursa foto: US Navy

Forţele pentru Operaţii Speciale ale Armatei SUA ar putea fi desfăşurate în Taiwan pentru a ajuta armata acestei ţări să-şi consolideze capacităţile de apărare în faţa unei potențiale invazii a Armatei Chineze. Cel puţin aceasta este una dintre strategiile lui Christopher Maier, un oficial american nominalizat să ocupe funcția de asistent al secretarului Apărării pentru Operaţii Speciale şi Conflicte de Intensitate Redusă.

Nominalizarea făcută de Joe Biden pentru poziţia de asistent al secretarului Apărării pentru Operaţii Speciale şi Conflicte de Intensitate Redusă, Christopher Maier, în cazul în care va fi confirmat, va primi cu siguranţă multă atenţie din partea Beijingului pentru declaraţiile pe care le-a făcut săptămâna aceasta în faţa Comitetului pentru Servicii Armate al Senatului, referitoare la Taiwan. 

Maier, care este şi coordonatorul Grupului de Lucru cu privire la lupta împotriva ISIS din Departamentul american al Apărării, a cerut liderilor Congresului, într-un briefing ţinut joi, să stabilească un program astfel încât forţele speciale americane să instruiască trupele taiwaneze pentru a descuraja o posibilă „invazie chineză”.

 

Program de pregătire în Taiwan în vederea unei confruntări în stil Vietnam

 

Potrivit The Epoch Times, Christopher Maier, candidatul care va superviza forţele speciale ale SUA, sprijină un program de pregătire în Taiwan în vederea unei confruntări în stil Vietnam, în cazul în care China va ataca insula. El a opinat că forţele taiwaneze trebuie să fie pregătite să se apere împotriva unei „invazii amfibii” a Armatei Populare de Eliberare (PLA) a Chinei.

„Cred că [ne-am putea baza] pe unele dintre lucrurile la care ei s-ar putea să nu se gândească ... Dacă există un atac militar chinez, ar putea exista unele oportunităţi pentru utilizarea reţelelor de rezistenţă sau a altor capacităţi pe care le-am planta pentru cazul unui potenţial atac inamic amfibiu", a declarat el.

Cu câteva zile în urmă, ministrul de Externe al Taiwanului, Joseph Wu, într-un interviu acordat postului PBS Newshour, a avertizat că regimul comunist chinez se „pregăteşte pentru război” împotriva Taiwanului şi a afirmat că exerciţiile militare tot mai dese ale Armatei chineze se pot transforma la un moment dat într-o situaţie reală de conflict.

"Cred că Beijingul s-a pregătit pentru războiul împotriva Taiwanului, asta am observat. Se pregătesc pentru asta", a spus Wu.

"Dacă analizăm numărul de ieşiri, este de aproximativ 2.900 de ori anul trecut. Aşa că ameninţarea a crescut. Iar când examinăm lucrurile mai atent, chinezii trec uneori chiar şi linia de mijloc a strâmtorii Taiwanului".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel