Noul elicopter prezidențial Marine One va fi gata anul viitor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Programul Naval pentru elicoptere prezidențiale intenționează să solicite și să negocieze o modificare a contractului VH-92A cu Sikorsky Aircraft Corporation din cadrul companiei Lockheed Martin.

Într-o notă publicată pe site-ul principal al guvernului american, Comandamentul Marinei a anunțat că programul de elicoptere prezidențiale intenționează să solicite alte piese de schimb și echipament de asistență VH-92A.
Acțiunea contractuală propusă va prevedea piese de schimb și echipamente pentru aeronave cu producție inițială scăzută (LRIP) I, LRIP II și aeronavă cu producție integrală.

VH-92A este un elicopter american aflat în curs de dezvoltare care va înlocui flota de transport prezidențială americană "Marine One" din Statele Unite. Elicopterele VH-92A vor spori performanța și sarcina utilă față de cele actuale, VH-3D și VH-60N, care au servit peste 40 de ani. VH-92A va oferi sisteme îmbunătățite de coordonare a echipajului și capacități de comunicații, plus îmbunătățirea disponibilității și mentenabilității.

Programul de elicoptere destinate transportului președintelui SUA în valoare de 542 milioane dolari a fost câștigat de societatea Sikorsky din cadrul Companiei Lockheed Martin, pe 10 iunie 2019. Conform contractului vor fi construite șase elicoptere VH-92A și vor fi puse la dispoziție piese de schimb și echipament de sprijin.

Testarea primului model este planificată pentru mijlocul anului 2020 iar intrarea în serviciu este programată la sfârșitul anului 2020.

Vezi și: Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel