Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Legendarul elicopter de transporturi grele CH-53E Super Stallion a atins un punct important în acest an prin înregistrarea a mai mult de un milion de ore de zbor de când a intrat prima dată în serviciul US Marine Corps în 1981.

CH-53E este un elicopter versatil folosit pentru atacul împotriva blindatelor și inserția pe distanțe lungi, furnizând trupe, vehicule și consumabile. Acest vehicul rapid de aprovizionare este încă unul dintre cele mai utilizate elicoptere în arsenalul militar al Statelor Unite.

"CH-53E a văzut mai multă muncă decât s-a anticipat vreodată", a spus maiorul Matthew Baumann, comandant de program pentru Air Systems Heavy Lift Helicopter (PMA-261).

În prezent, există 142 de elicoptere model CH-53E Super Stallions care se află în serviciu. În prezent CH-53E se află în mijlocul unui "RESET" - pentru o modernizare și sporire a siguranței, a fiabilității și a capacităților pentru a i se prelungi durata de viață până în 2032.

Potrivit lui Baumann, primele 25 de elicoptere și-au finalizat procesul de RESET", permițând comandanților de escadrilei să planifice instruirea, operațiunile și întreținerea cu încredere", a spus el.

Resetarea flotei CH-53E este o importanță deosebită de la platforma actuală la noul CH-53 King Stallion, care va fi înlocuitorul său.

(w670) 

"CH-53K este cel mai puternic elicopter construit vreodată de armata Statelor Unite", a spus colonelul Perrin, manager de program PMA-261. "Acesta va fi mai sigur, mai rapid și mai capabil decât oricare alt elicopter de ridicare de materiale grele care au fost până acum în spațiul de luptă".

Dezvoltarea sa este în prezent în faza cerințelor de testare și de capabilități, cu scopul de a aduce CH-53K la flota US Marines până în 2024.

Vezi și: US Marine Corps au un nou comandant 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel