Nava militară americană Hamilton desfășoară exerciții, în estul Mării Negre, cu Garda de Coastă georgiană

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Nava de patrulare din clasa Legend, USCGC Hamilton (WMSL 753), a Gărzii de Coastă a SUA a efectuat, în Marea  Neagră, o serie de exerciții operaționale cu Garda de Coastă a Georgiei, în perioada 2-3 mai, se precizează într-un comunicat de presă al Flotei a 6-a  americane.

Hamilton a executat antrenamente de căutare-salvare care, au cuprins o paletă largă de activități, printre care simularea salvării supraviețuitorilor, inclusiv ridicarea acestora cu ajutorul elicopterului, apropierea de o navă avariată în vederea remorcării, comunicații cu navele Dioskuria (P-25) și Ochamchire (P-23) ale Gărzii de Coastă georgiene.

2. -imagine fara descriere- (garda-de-coasta-georgia_46126100.jpg)

„Garda de coastă a SUA și marina americană (US Navy) lucrează îndeaproape cu Garda de Coastă georgiană la componenta maritimă a parteneriatului nostru robust de securitate și apărare”, a declarat Kelly Degnan, ambasadorul SUA în Georgia. „Urăm bun venit cutterului Hamilton al Gărzii de Coastă pentru a se antrena cu omologii lor din Garda de Coastă a Georgiei, și, mai presus de toate, pentru a reafirma angajamentul Statelor Unite față de integritatea teritorială a Georgiei”.

Vizita navei Hamilton și exercițiile militare comune au scopul de a ajuta Georgia să își îmbunătățească capacitatea de autoapărare și interoperabilitatea cu forțele aliate și partenere, se mai precizează în comunicat.

„Hamilton a fost onorat, să desfășoare operațiuni combinate pe mare cu Garda de Coastă Georgiană”, a declarat căpitanul Timothy Cronin, comandantul navei americane. „Garda de coastă a SUA apreciază acest parteneriat și căutăm să ne protejăm interesele comune, asigurând o activitate sigură și legală în Marea Neagră”.

 

Prezența USCGC Hamilton în Marea Neagră, o premieră din 2008 încoace

 

Ultimul cutter american care a navigat în apele Mării Negre a fost USCGC Dallas (WHEC 716),  în 2008 și 1995. Hamilton este cea de-a patra produsă din clasa Legend și este a cincea navă cu acest nume în cadrul Gărzii de Coastă americane. Alexander Hamilton a fost primul secretar al Trezoreriei și principalul susținător al înființării serviciului vamal maritim (US Revenue Cutter Service) strămoșul Gărzii de Coastă americane.

USCGC Hamilton are un deplasament de 4.500 tone. Poate atinge o viteză maximă de 52 km/h și are o autonomie de 22.000 km, echipajul de minim 113 persoane, putând să rămână în misiune pe mare chiar și 90 de zile. Armamentul de la bord este compus dintr-un tun MK 110 calibru 57 mm, un sistem Phalanx calibru 20 mm pentru ținte apropiate de mare viteză, inclusiv rachete antinavă și torpile și patru mitraliere Browning M2, calibru 12,7 mm. La bordul navei se află un elicopter Eurocopter MH-65 Dolphin și două UAV Boeing Insitu ScanEagle destinate misiunilor de cercetare și supraveghere.

Nava militară americană a intrat în Marea Neagră pe 27 aprilie și, potrivit Convenției de la Montreux din 1936 privind tranzitul și navigația prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, poate rămâne în Marea Neagră cel mult 21 de zile.

În perioada ianuarie-februarie, a fost înregistrată o premieră a ultimilor ani, datorită prezenței simultane în Marea Neagră a trei nave militare americane (distrugătoarele Donald Cook și Porter, precum și petrolierul Laramie).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel