Misterul dronei ruse care a căzut în România și infrastructura militară, călcâiul lui Ahile. Gen. Virgil Bălăceanu vine la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 8 septembrie 2023, de la ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.Misterul dronei ruse care a căzut în România și infrastructura militară, călcâiul lui Ahile. Gen. Virgil Bălăceanu vine la Obiectiv EuroAtlantic

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul podcastului „Obiectiv EuroAtlantic” este generalul (r.) Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est și președinte al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Tema emisiunii va fi infrastructura militară în contextul summitului Inițiativei celor Trei Mări, dar și ”cazul drona” din această săptămână când MApN a anunțat că au fost identificate componente ale unei posibile drone rusești prăbușite pe teritoriul României.

Ne-am bazat prea mult doar pe informațiile primite de la senzori, recunoștea și șeful Armatei României, gen. Daniel Petrescu. ”Vom vedea la sfârșitul acestei investigații cât și cum am greșit”, a adăugat acesta, în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3.

Generalul Viorel Pană, șeful Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, confirmă că au fost crescute măsurile de supraveghere la frontiera fluvială, acestea fiind ”la un alt nivel decât erau acum 6 zile”.

Youtube video image

Amintim că  Ministerul Apărării Naționale, după trei zile în care a „infirmat categoric”, a precizat că pe teritoriul României au fost identificate componente ale unor drone care au fost trimise spre expertiză. În acest sens Ucraina a anunțat oficial de acum trei zile că o dronă rusească Shahed s-a prăbușit pe teritoriul României, distanța pe Dunăre dintre România și Ucraina, în unele zone, fiind de doar 200-400 sute de metri.

Tot în această săptămână a avut loc la București summitul Iniţiativei celor Trei Mări, în care pe agendă a fost și subiectul interconectării Europei de la Nord la Sud. Proiecte care vor avea și o componentă militară, nu doar civilă.

E vorba de  calea ferată numită Rail2Sea, care va lega Constanţa de Gdansk și Via Carpathia, un alt proiect strategic regional de infrastructură, o nouă legătură de autostradă între nordul şi sudul Europei, care leagă portul lituanian Klaipeda, de la Marea Baltică, de portul grecesc Salonic.

În pofida tehnicii militare moderne prezente în România, în ceea ce privește infrastructura feroviară, situația de la nivelul țării noastre e cruntă. De aproape 100 de ani nu s-au mai făcut investiții majore de modernizare și extindere, România fiind pe ultimele locuri în UE și NATO în ceea ce privește infrastructura feroviară, dar și rutieră.

Pe lângă căi ferate și autostrăzi, lipsa podurilor peste Dunăre se adaugă și ea listei lungi cu probleme în ceea ce privește mobilitatea militară în caz de război.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 8 septembrie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel